avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 843 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Recalcularea pensiei
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Recalcularea pensiei

Poate beneficia de recalcularea pensiei in urma includerii grupei 1 de munca,sotia defunctului titular al pensiei?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 02:35, 1 Aprilie 2011
marinvasile a scris:
Poate beneficia de recalcularea pensiei in urma includerii grupei 1 de munca,sotia defunctului titular al pensiei?

Daca sotia beneficiaza de pensie de urmas da, aceasta va fi recalculata. Altfel, in niciun caz! De drepturile de pensie ale unei persoane decedate nu poate beneficia nimeni, intrucat acestea se exercita personal sau prin mandatar cu procura speciala (sunt drepturi intuitu personae).
Multumesc.Da ,sotia beneficiaza de pensie de urmas,cu toate acestea,i s-a spus ca nu beneficiaza de recalcularea pensiei.Ce este de facut?
marinvasile a scris:
Multumesc.Da ,sotia beneficiaza de pensie de urmas,cu toate acestea,i s-a spus ca nu beneficiaza de recalcularea pensiei.Ce este de facut?

Nu inteleg cum s-a valorificat grupa I de munca unei persoane decedate si nici dvs. nu ati dat niciun detaliu.

Dar las la o parte nedumerirea mea. De principiu trebuie ca doamna sa faca o cerere scrisa si sa primeasca un raspuns de la casa de pensii. Cand aveti raspunsul reveniti pe Forum, sa vad temeiul legal in baza caruia a primit respingere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditii de munca pctf - feroviar cata_strophik2010 cata_strophik2010 Tatal meu a lucrat intre 1965 si 1992 ca ofiter PCTF la punctele de frontiera feroviar.14 ani si 7 luni sunt socotiti ca lucrati in conditii deosebite (spor ... (vezi toată discuția)
Recalcularea pensiei de urmas oprea_rodica68 oprea_rodica68 Mama mea are pensie de urmas (la limita de varsta), din 1998, dupa sotul decedat .Aceasta pensie se recalculeaza? (vezi toată discuția)
Pensionar cu alzheimer ContSters116875 ContSters116875 Ce acte are voie sa redacteze un pensionar cu Alzheimer? E vorba de recalcularea pensiilor si trebuie sa depuna un memoriu de completare, o plangere, fiind ... (vezi toată discuția)