avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Recuperarea compensatiei in bani concediului de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Recuperarea compensatiei in bani concediului de odihna neefectuat

Buna ziua, va rog sa-mi raspundeti si mie la urmatoarea intrebare cum pot sa mi recuperez banii pe concediu neefectuat tinand cont ca am anuntat administratorul firmei de intentia mea, iar administratorul mi a raspuns ca nu au bani tinand cont ca au 3 sali de joc in afara de cea unde lucrez...mentionez ca nu am luat nicio zi din concediu si din cate am inteles locul unde lucrez se va inchide pe data de 31 martie si el imi spune ca sa stau linistita ca ma va muta peste o luna in alta parte...dar banii pe concediu nu mi da. Lucrez la o sala de jocuri mecanice, de un an si 2 luni si atunci cand mi a facut contractul de munca m-a pus sa semnez si demisia in alb, asa ca m am gandit daca as putea sa mi iau eu bani in ultima zi de lucru din fondul de castiguri bani care mi se cuvin, adica suma de 1500 de lei, 1000 banii pe concediu si 500 lichidarea pe luna aceasta, dar eu fac dimineata si seara dispozitii de incasare si de plata cu fondul 2000 lei, as vrea sa stiu daca mi iau ma pot baga la furt sau altceva??? Va rog foarte frumos sa ma sfatuiti cum sa procedez pe cale legala sa am ceva la mana....sau orice alta metoda . Va multumesc foarte mult
Cel mai recent răspuns: roxana_roxxana , utilizator 19:04, 28 Martie 2011
Plata pentru concediu neefectuat nu se face dact daca inceteaza contractul si nu s-a efectuat concediul. Angajatorul are obligatia sa va acorde concediul pe anul in curs si cel restant neefectuat. Depuneti cerere. Daca va inceteaza contractul si nu vi se plateste concediul sau alt drept salarial puteti actiona in judecata angajatorul. Litigiul de munca este scutit de taxa de timbru. Puteti depune si o sesizare la ITM.

Art. 139. - (1) Dreptul la concediu de odihnă anual plătit este garantat tuturor salariaţilor.
(2) Dreptul la concediu de odihnă anual nu poate forma obiectul vreunei cesiuni, renunţări sau limitări.
Art. 141. - (1) Concediul de odihnă se efectuează în fiecare an.
(2) Prin excepţie de la prevederile alin. (1), efectuarea concediului în anul următor este permisă numai în cazurile expres prevăzute de lege sau în cazurile prevăzute în contractul colectiv de muncă aplicabil.
(3) Angajatorul este obligat să acorde concediu, până la sfârşitul anului următor, tuturor salariaţilor care într-un an calendaristic nu au efectuat integral concediul de odihnă la care aveau dreptul.
(4) Compensarea în bani a concediului de odihnă neefectuat este permisă numai în cazul încetării contractului individual de muncă.
Art. 144. - Salariatul este obligat să efectueze în natură concediul de odihnă în perioada în care a fost programat, cu excepţia situaţiilor expres prevăzute de lege sau atun ci când, din motive obiective, concediul nu poate fi efectuat.
Multumesc pt raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu razvan1001 razvan1001 daca nu am lut concediu de odihna pe anul trecut patronul este obligat sa mi.l plateasca? (vezi toată discuția)
Concediul de odihna danyyyyy danyyyyy buna ziua, vreau sa va intreb anul asta mai am de luat 2 saptamani de concediu de odihna, daca vreau sa il iau in ianuarie 2010 pot sa cer sa il iau, mentionez ... (vezi toată discuția)
Drept la concediu daca lucrezi la un after-school co_symo co_symo Lucrez la un after - school cu contract de munca si sunt si salariata in cadrul unai scoli. Mi s-a spus, atat mie cat si colegelor, ca nu vom primi ... (vezi toată discuția)