avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate lavanda
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

lavanda

doresc sa infiintez o cultura de Lavanda.problema este unde vand lavanda???ma poate ajuta cineva??????
Cel mai recent răspuns: ContSters179589 , utilizator 22:42, 29 Martie 2011
Cu putina ''documentare'' pe criterii gen centre achizitionare plante medicinale o sa gasiti multe informatii care va pot fi de folos, nume de firme sau chiar numere de telefon ale unor persoane care spun ca ar cumpara plante medicinale sau aromatice in cantitati mari (desigur, informatiile trebuie verificate, stiti si dvs. ca nu orice apare pe net trebuie luat de bun :) )

:luck:
Levantica sau lavanda. Am gasit un document interesant aici:[ link extern ] /
Noroc!. Cauta si posibilitatea de obtine fonduri european la sectiunea corespunzatoara tot aici la avocatnet.
Cantitati mici:
Vanzarea direct catre beneficiar este cea mai avantajoasa – adica, puteti vinde chiar si la taraba, in piata, sau in alte locuri pentru care veti cere / primi autorizatie. Puteti vinde – eventual – prin anunturi la “mica publicitate” (din ziare sau internet)

Cantitati mari:
Lavanda vrac o puteti vinde distribuitorilor de plante medicinale (ca exemplu) – distribuitori pe care trebuie sa ii cautati. Distribuitorii au, de regula, instalatiile necesare pentru ambalare si au retea de beneficiari.
Exista si producatorii de… perne medicinale, dar acestia au, deja, furnizori de materie prima – daca le puteti oferi lavanda cu un pret mai mic puteti incerca (la terminarea contractului cu actualul furnizor ar putea lua de la dv – dar e destul de greu de crezut ca cineva renunta la un furnizor care si-a dovedit corectitudinea pentru un furnizor abia intrat pe piata).
Va trebui sa faceti “un studiu de piata” (si) pentru identificarea potentialilor cumparatori.
Buna seara,
Noi va ajutam cit de mult putem in probleme dvs,dar adevarul este ca sunt cam multe necunoscute in viitoarea dvs.activitate,de care va depinde aceasta afacere:
1.- Marimea solei pe care o doriti cultivata.
2.- Tehnologia culturii trebuie bine cunoscuta si stapinita.
3.- Forma legala sub care activati si veti vinde plantele.( pentru institutii-laboratoare,trebuie sa aveti o forma juridica ( un S.R.L.) pentru a putea elibera factura..va mai trebuie certificarea-calitatea produsului( aici nu prea stiu forma sub care trebuie sa actionati-oricum trebuie sa consultati un specialist) un Ing.Horticol..
4.- Ambalarea este o alta problema..
5.- In ce zona a tarii sunteti???

Levantica se foloseste mult in tincturi,
Industria cosmetica-parfumerie..

Puteti vinde masiv si in magazinele-Plafar.
Pietele de flori,direct la ( angrosisti).
Cautati pe net laboratoare-societati,si vedeti ce conditii va cer :luck:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot vinde produsele cu si din lavanda corela corela Am o mica cultura de lavanda,am scos certificat de producator agricol de la primarie-voi incerca sa scot si atestatul de producator.Ce acte/autorizari imi ... (vezi toată discuția)
Consumul de marijuana: autorizat in romania chucky9 chucky9 Tocmai am aflat ca Romania a devenit al 10-lea stat din lume care a legalizat consumul de marihuana. Ma rog, doar cu reteta de la doctor... Detalii aici : ... (vezi toată discuția)
Taxa de mediu ambalaje WinstonSmith WinstonSmith O societate importa echipamente industriale ambalate pe paleti de lemn si le livreaza direct la client / utilizator final ambalate, deci nu le depoziteaza sau ... (vezi toată discuția)