avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contestatie in anulare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contestatie in anulare

in cazul in care doua curti de apel dau un raspuns in cazul unor drepturi ,diferite adica una a dat dreptul alta nu,actiunea a fost facuta prin sindicat in cauza sunt salariati ai aceluias loc de munca,aceiasi societate se poate face contestatie in anulare pe acest motiv.
Ultima modificare: Duminică, 27 Martie 2011
minimus, utilizator
Cel mai recent răspuns: minimus , utilizator 16:36, 27 Martie 2011
Daca au fost doua dosare cu aceleasi parti si acelasi obiect trebuia invocata autoritatea de lucru judecat in actiunea depusa pe rol ultima.
Contestatia in anulare poate fi promovata pentru motivele strict prevazute in art 317-318 codu procedura civila si anume, in caz contrara contesttia fiind respinsa ca inadmisibila:
Art. 317
Hotararile irevocabile pot fi atacate cu contestatie in anulare, pentru motivele aratate mai jos, numai daca aceste motive nu au putut fi invocate pe calea apelului sau recursului:
1. cand procedura de chemare a partii, pentru ziua cand s-a judecat pricina, nu a fost indeplinita potrivit cu cerintele legii;
2. cand hotararea a fost data de judecatori cu calcarea dispozitiilor de ordine publica privitoare la competenta.
Cu toate acestea, contestatia poate fi primita pentru motivele mai sus-aratate, in cazul cand aceste motive au fost invocate prin cererea de recurs, dar instanta le-a respins pentru ca aveau nevoie de verificari de fapt sau daca recursul a fost respins fara ca el sa fi fost judecat in fond.

Art. 318
Hotararile instantelor de recurs mai pot fi atacate cu contestatie cand dezlegarea data este rezultatul unei greseli materiale sau cand instanta, respingand recursul sau admitandu-l numai in parte, a omis din greseala sa cerceteze vreunul dintre motivele de modificare sau de casare.
minimus a scris:

in cazul in care doua curti de apel dau un raspuns in cazul unor drepturi ,diferite adica una a dat dreptul alta nu,actiunea a fost facuta prin sindicat in cauza sunt salariati ai aceluias loc de munca,aceiasi societate se poate face contestatie in anulare pe acest motiv.



Nu se poate face contestatie in anulare pe acest motiv ... se va respinge cererea ca fiind inadmisibila.
Aceasta poate fi rezolvata numai printr-un recurs in interesul legii ... pentru a se statua o practica unitara la nivelul tuturor instantelor de judecata din tara.
in cazul prezentat de dvs, se promoveaza o actiune de revizuire , conform art 322 pct 7 c pr civ
Este admisibila aceast actiune numai daca există hotărâri definitive potrivnice date de instanţe de acelaşi grad sau de grade deosebite, în una sau aceeaşi pricină, între aceleaşi persoane, având aceeaşi calitate .
Prin urmare, nu cred ca este indeplinita conditia aceasta in situatia expusa de initiatorul topicului.
in cazul prezentat de dvs, se promoveaza o actiune de revizuire , conform art 322 pct 7 c pr civ
din cele expuse(destul de vag este drept) de initiatorul topicului, par a fi aceleasi parti,acelasi obiect si aceiasi cauza.iar instantele sunt de acelasi grad(curti de apel).ar fi bine ca cei care initiaza intrebari sa fie mai expliciti, a nu lasa loc de interpretari.in fond, parerile noastre sunt cu titlu de informare si indrumare.este in avantajul lor sa fie cat mai expliciti in prezentarea doleantei lor.



ps si eu sunt putin contrariat de cele expuse;este destul de alamibicata prezentata speta;cred ca initiatorul topicului face practic o paralela,respectiv: sindicatul din care face parte a reprezentat in instante diferite membri de sindicat, avand ca baza legala aceleasi prevederi legale;in cadrul unei curti de apel s-a dat un verdict favorabil si probabil o alta curte de apel din jurisdictie diuferita a dat un verdicat exact contrar.daca as stau lucrurile, ar trebui intradevar promovat un recurs in interesul legii,tocmai asa cum ati mentionat, pentru o practica unitara.
sper doar ca in acest caz sa raman valabila decizia care a fost favorabila.
Ultima modificare: Duminică, 27 Martie 2011
Gabriel Zagrean, Avocat

Alte discuții în legătură

Recurs extraordinar (cai extraordinare de atac) cocagh cocagh Am avut pe rol un proces in contencios administrativ. La tribunal a fost respinsa cauza prin exceptia de tardivitate. Am facut apel cerand judecarea in lipsa. ... (vezi toată discuția)
Recurs curtea de apel Stanciu73 Stanciu73 am depus recurs in calitate de parat la Curtea de Apel,dar curtea a respins recursul ca fiind nefondat.ce mai pot face in continuare in apararea mea? (vezi toată discuția)
Care era raspunsul la intrebarea selena67 selena67 Care era raspunsul la intrebarea dnei corneliagugoasa din 9 nov.2009? scuze dar sunt nou inregistrata si inca nu m-am familiarizat. Acesta era mesajul ... (vezi toată discuția)