avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 310 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Revendicarea bunului mobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Revendicarea bunului mobil

În cazul încheierii unui contract de vânzare-cumpărare având ca obiect un bun mobil , dreptul cumpărătorului de a cere executarea silită contractului, adică predarea bunului, în cât timp se prescrie?
Cel mai recent răspuns: ContSters200284 , utilizator 14:45, 27 Martie 2011
Obligatia de predare a bunului nu se prescrie atata timp cat bunul se gaseste la vanzator. Cumparatorul dobandeste proprietatea prin simpla incheiere a contractului, deci bunul este al lui de la acel moment, indiferent daca a fost predat sau nu. Dreptul de proprietate este un drept real si nu se prescrie.

Eventuale probleme ar putea aparea daca bunul respectiv nu se mai gaseste la vanzator, ci la un tert de buna-credinta, de la care bunul nu mai poate fi revendicat.
In acest caz, variantele care raman sunt fie rezolutiunea contractului, fie executarea silita prin echivalent, in natura nemaifiind posibila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita bun mobil Isabela Elena Adam Isabela Elena Adam Societatea A vinde catre societatea B un bun mobil - un cap tractor. Vanzarea nu este finalizata, in sensul radierii bunului din evidentele IPJ si DITL si ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament cu achitare partiala uditza uditza Am un apartament de vanzare, iar cumparatorul nu are toti banii acum si nu poate nici sa isi ia un credit. Se poate face un contract de vanzare-cumparare in ... (vezi toată discuția)
Contract prescris geo_19_07 geo_19_07 am un contract de vanzare-cumparare in rate care s-a prescris,vreau sa stiu cum mai pot actiona cumparatorul in judecata pentru neplata ratelor si pentru ... (vezi toată discuția)