avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... VANZARE-CUMPARARE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

VANZARE-CUMPARARE

Cu ce acte trebuie sa merg la un notar sa imi calculeze cat costa un act de vanzre cumparare respectiv casa +teren total 800 metri patrati?si cat dureaza cadastru(zile) am inteles ca se poate face si la urgena cat dureaza si cat este taxa? va multumesc mult ............imi este foarte util acest forum
la notar va trebui sa mergeti cu actul de vanzare cumparare.se va calcula taxa in functie de valoarea exprimata in contract.
atentie;daca respectiva valoare este sub ce-a specificata in tabelul minimal de evaluare a imobilului aferent zonwei respective, notarul nu va mai tine cont de valoarea din contract si va aplica taxa la valoarea minimala din respectivul tabel de evaluare..CF de la cadastru il va solicita notarul;taxa de urgenta este cca 40 lei.se va putea elibera de pe o zi pe alta sau chiar in aceiasi zi.
cadastru l il face un expert cadastral , daca terenul nu este intabulat...in functie de expert dureaza de la o saptamana ...la cateva luni
Pentru calculul corect al tuturor taxelor aferente incheierii contractului de vanzare cumparare trebuie sa prezentati notarului actul de proprietate si documentatia cadastrala (schitele de plan). Daca nu aveti planurile cadastrale, luati legatura cu un proiectant autorizat de Oficiul de Cadastru pentru a afla costurile si durata intocmirii acestora (inclusiv intabularea imobilului). Extrasul CF necesar la incheierea contractului dureaza 3 zile (cu tot cu ziua depunerii) si costa 40 de lei sau la urgenta 200 lei si se emite a doua zi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxe notariale CRIS38 CRIS38 Am cumparat de la tata un teren de o sup. de 1000 mp si la un birou notarial la intocmirea actelor am platit 413 RON .terenul este intravilan.vreau sa stiu ... (vezi toată discuția)
Intabulare incerta mihaela_let mihaela_let Buna ziua. Am sa va rog sa ma lamuriti si pe mine in 2 privinte: 1. Am depus actele pt cadastru si intabulare(cadastru facut de un expert cadastral), dar ... (vezi toată discuția)
Act notarial corneltorcea corneltorcea Buna ziua , vreau sa cumpar o casa si un teren extravilan , iar proprietarul a devenit de curind proprietar pe aceste bunuri (teren si casa ) in urma unei ... (vezi toată discuția)