avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... INTABULARE INCERTA
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

INTABULARE INCERTA

Buna ziua.
Am sa va rog sa ma lamuriti si pe mine in 2 privinte:
1. Am depus actele pt cadastru si intabulare(cadastru facut de un expert cadastral), dar s-ar putea sa am probleme la intabulare deoarece constructia prevazuta in act a fost ridicata fara autorizatie de constructie(asa scrie si in act de vanzare cump din 1980, prin care mama-soacra a cumparat casa); noi platim insa impozit pe cladire de atunci(si pe teren), iar terenul care, la cumparare trecuse in proprietatea statului cf legii 58/1974?, l-am dobandit anul acesta prin ordinul prefectului, tot in baza acestui contract de vanz cump cu constr ridicata fara autorizatie. Oare imi va respinge dosarul ANCPI?
2. Daca imi va respinge intabularea, mama-soacra nu va mai putea vinde niciodata casa si terenul? Daca da, dupa decesul dansei, noi ce putem face? Sunt 2 mostenitori (sotul meu si sora lui). Cum vom putea imparti? Oricum noi nu am vrea sa vindem, dar vrem sa o despagubim pe cumnata si sa fim declarati proprietari. Ce e de facut?
Nu cred ca veti avea probleme din cauza inexistentei autorizatiei constructiei din anul 1980!
Pentru inscrierea in cadastru va trebuie: schita cadastrala, fisa fiscala, copie legalizata act de proprietate, copii xerox acte identitate, taxa de inscriere.
cu siguranta vi se va respinge intabularea in privinta casei.
Mergeti in instanta si faceti accesiune imobiliara.
Multumesc de raspunsuri.
Dar mai e o pb: In actul de vaz cump sunt trecute 4 camere constr fara autorizatie, dar de fapt ele sunt 6 acum. Se plateste impozit la prim pe toata supraf constr. Oare imi accepta la intabulare?
Fiind vorba despre o construcţie edificată anterior intrării în vigoare a Legii nr. 50/1991, trebuie efectuată o expertiză construcţii efectuată de un arhitect şi o expertiză topografică pentru obţinerea de la Primărie a unui certificat de dare în folosinţă definitivă a construcţiei. Astfel cu acesta şi cu un certificat fiscal de stabilire a valorii de impozitare a imobilului, tot dosarul se depune de către expertul topo cu expertiza sa, la cadastru care va întabula construcţia şi terenul pe baza Ordinului Prefectului.
Întabularea, din momentul depunerii dosarului la cadastru de către expertul topo, durează în mod normal 21 zile lucrătoare pentru eliberarea extrasului cf, iar dacă se achită taxa de urgenţă (de 5 ori taxa de întabulare), termenul este de 7 zile lucrătoare.
Nu este necesară nici o acţiune în instanţă!;)
Multumesc mult de tot.
Deja a ajuns la noi expertul cadastral pt cateva masuratori pe care le mai avea de facut si va depune dosarul. Incercam asa: asa ne-a sfatuit dansul cel putin si, daca ne respinge la intabulare vom face ce ne-ati saftuit dvs. Oricum, m-ati linistit spunandu-mi ca nu este necesara o actiune in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua!daca am obtinut o hotarare judecatoreasca definitiva ... Stergarel Stergarel Buna ziua!Daca am obtinut o hotarare judecatoreacs definitiva de partaj in care s-a numit un expert cadastral pentru a imparti terenul extravilan intre ... (vezi toată discuția)
Intabulare cladire Oana  Tudor Oana Tudor Am o problema si nu reusesc sa ii gasesc soluţia. Societatea a cumparat de la alta societate o magazie (nu si terenul aferent). Această tranzacţie ca sa ii ... (vezi toată discuția)
este inscrierea adresei in cf obligatorie sau nu la intabulare? keops_mic keops_mic Buna ziua, Vreau sa intabulez o anexa agricola pe un teren intravilan cu o casa construita, ambele intabulate . Cand s-a facut intabularea la casa si teren ... (vezi toată discuția)