avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 308 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Este inscrierea adresei in CF obligatorie sau nu la ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Este inscrierea adresei in CF obligatorie sau nu la intabulare?

Buna ziua,

Vreau sa intabulez o anexa agricola pe un teren intravilan cu o casa construita, ambele intabulate .
Cand s-a facut intabularea la casa si teren nu era asignata o adresa de la primarie casei. Dupa ce am scos autorizatia de construire pt anexa s-a asignat si adresa casei.

In receptia anexei agricole, adeverintei de rol si certificatului fiscal scrie adresa asignata de primarie. Pe autorizatie scrie doar satul si comuna fara strada si numar.

Domnul de la ocpi care se ocupa cu intabularea mi-a spus ca este obligatoriu sa se faca inscrierea adresei in CF pt ca nu este o legatura intre numar cadastral, carte funciara si adresa. Uitandu-ma pe adeverinta de rol si pe certificatul fiscal este scrisa adresa cat si numarul cadastral, deci se poate face legatura.
Mi s-a spus ca daca nu face inscrierea adresei se poate respinge intabularea si blocarea cartii funciare si daca se intampla asta trebuie sa o luam de la capat cu toate actele si alti bani si alta distractie. M-am cam speriat: blocare, alti bani si iara bani.

Am mai vorbit cu un domn tot autorizat ocpi care mi-a spus ca nu este obligatoriu sa inscriu adresa la intabulare si ca este optionala.

Acuma nu stiu unde sta adevarul. Pe cate stiu eu adresele se tot schimba si mai stiu ca ocpiul are ca cheie unica de cautare numarul cadastral si cartea funciara. Sunt sau nu obligata sa anunt ocpiul de schimbari de adresa si daca este obligatoriu in cazul intabulari anexei ?


Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Cristian Fara , Expert cadastru autorizat ANCPI / OCPI 15:07, 20 Noiembrie 2014
-nu sunteti obligat sa notati adresa in CF!
-dar e bine sa existe o legatura intre CF si adresa...
-ca sa notati adresa la prima inscriere nu se percepe taxa la OCPI
-ca sa o notati ulterior vi se va percepe o taxa de 60ron fara documentatie
-daca depune documentatia fara adresa si "cineva" vrea o "legatura cu adresa postala" se da o nota de completare si se depune actul cerut - gratis!
- daca documentatia se respinge la OCPI in 30 zile se poate redepune fara taxe...
deci ce spune primul autorizat este sub semnul intrebarii
Multumesc fumos de ajutor!
Ce inseamna prima inscriere a adresei? Cand se face prima data intabularea casei? Pe atunci nu aveam numar la casa, si era trecut doar satul si comuna. Noi nu am facut explicit nici o inscriere de adresa, se poate sa se fi facut automat odata cu intabularea casei?
daca intabularea ternului/constructiei in intravilan s-a facut in urma uneui documentatii topo, atunci autorizatul cadastru a scris/trebuia sa scrie si o adresa! "intabularea" efectiv o face registratorul de CF (de la OCPI) la inceput nu inscriau toate datele (adresa nr casa), abea acum au "formular" cu nr casa #-o si trec obligatoriu adresa postala si aceasta apare pe extrasul CF.
-in cazul dvs daca nu aveati nr postal adresa era "comuna, sat"
-in cazul altor persoane daca aveau nr postal si in memoriu/plan acesta era scris ar trebui doar sa ceara notarea tuturor datelor omise la prima inscriere in CF.
-in general daca pot sa va taxeze cu 60ron "notare act/adresa in CF... o sa va ceara si sa faceti un drum pana la Primarie sa va luati o adeverinta cu adresa postala ca sa aiba ce taxa... (dar acesti bani vor fi folositi in interesul dvs pentru cadastrul general, si multe altele #-o)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, am constatat ca un teren care în trecut figura va ... Prodan Prodan Bună ziua, am constatat ca un teren care în trecut figura va extravilan, în prezent, este trecut ca intravilan. Deoarece vreau sa vând acest teren unde ar ... (vezi toată discuția)
Intravilan extins florinst florinst Buna.Am primit 300mp ca tanar casatorit in intravilanul extins al localitatii si am construit o casa pe aceasta parcela.Dupa receptie am aflat ca terenul ... (vezi toată discuția)
Acte necesare ocpi - teren devenit intravilan Panciu Panciu Buna ziua, In localitatea mea, primaria a admis pana acum asa-zisa notiune de intravilan extins, permitand constructia de locuinte pe ceea ce in vechiul PUG ... (vezi toată discuția)