avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 390 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua!Daca am obtinut o hotarare judecatoreasca ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua!Daca am obtinut o hotarare judecatoreasca definitiva ...

Buna ziua!Daca am obtinut o hotarare judecatoreacs definitiva de partaj in care s-a numit un expert cadastral pentru a imparti terenul extravilan intre mostenitori pe loturi,ce fac in continuare?Intabularea s-au trebuie expertul sa inscrie expertiza la cadastru?
Cel mai recent răspuns: Madalina Mihaela I. Moceanu , Avocat 17:54, 3 Noiembrie 2023
Puteti cere instantei ca expertiza tehnica judiciara sa fie avizata de catre OCPI.
In baza hotararii definitive a instantei care stabileste impartirea terenului, se face de catre fiecare mostenitor inscrierea in cartea funciara.
Bună seara!
După ce ați obținut hotărârea judecătorească definitivă și irevocabilă, trebuie legalizata aceasta împreună cu raportul de expertiza topo și schiță aferentă și, cu acestea, și alte acte trebuie dvs.sa mergeți la un cadastrist, să plătiți onorariul cerut pentru că acesta sa vă facă cadastru la terenul respectiv și să vă intabuleze dreptul de proprietate pe terenul obținut prin hotărâre judecătorească.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Expertiza tehnica judiciara se efectueaza de catre un expert topo. Daca expertiza este avizata de OCPI si insusita de instanta de judecata, nu mai este nevoie de o alta impartire cadastrala.
Bună seara!

Chiar daca o expertiza topo judiciară este avizată de OCPI, asta nu înseamnă că, după ce rămâne definitivă hotărârea judecătorească, nu trebuie făcut cadastru. Este evident că, in această situație, cadastru va respecta întocmai expertiza topo din dosar, dar trebuie întocmită și avizată de un expert cadastrist și depusă astfel la OCPI pentru intabulare.

POPA GHEORGHE a scris:

Expertiza tehnica judiciara se efectueaza de catre un expert topo. Daca expertiza este avizata de OCPI si insusita de instanta de judecata, nu mai este nevoie de o alta impartire cadastrala.

1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
In mesajul initial, utilizatorul a precizat ca expertiza s-a efectuat de catre un expert cadastral.

Alte discuții în legătură

Cadastru adriana dj adriana dj am o hotarare definitiva si irevocabila pot face cadastru si intabularea dupa schita facuta de expert in timpul procesului sau trebuie sa platesc un alt ... (vezi toată discuția)
Dezbateri - regulamentul privind avizarea tehnica a expertizelor judiciare efectuate de expertii judiciari in specializarea topografie, geodezie si cadastru BEJENARU PETRU BEJENARU PETRU MINISTERUL JUSTIŢIEI Nr. .................../C din........................... AGENŢIA NAŢIONALÃ DE CADASTRU ªI PUBLICITATE IMOBILIARÃ Nr. ... (vezi toată discuția)
Cadastru mostenire laurentiu_stefan91 laurentiu_stefan91 buna seara daca se dezbate o mostenire trebuie facut cadastrul inainte sau dupa pronuntare iar dupa pronuntare mai trebuie mers la tribunal pentru vreo ... (vezi toată discuția)