avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 832 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Accize, alte taxe Scutire taxe auto persoane cu handicap grav care nu ...
Discuție deschisă în Accize, alte taxe

Scutire taxe auto persoane cu handicap grav care nu necesita adaptari speciale pentru auto

Sunt persoana cu handicap grav, permanent. Vreau sa-mi cumpar o masina, dar nu am nevoie de adaptari speciale. De ce scutiri de taxe pot beneficia?
Cel mai recent răspuns: goe_07 , utilizator 15:51, 27 Martie 2011
Pentru a putea beneficia in fapt de facilitatile fiscale aferent auto detinut de persoana cu dizabilitati,atentie sporita ,pentru a putea obtine acordul din partea autoritatilor
Conform L nr 449/2006 puteti beneficia de facilitati prevazute de art 26,respectiv scutire
a-impozit venituri salariale
b-impozit cladire+teren
c-taxa asupra autoturisme,adaptate handicapului
d-taxa pentru eliberarea autorizatiei de functionare pentru activitati economice si viza anuala aferenta
e-plata hoteliera

Pentru a putea ca auto sa fie inmatriculata pe persoana cu dizabilitati trebuiesc intrunite cumulativ mai multe criterii,atat de catre persoana care solicita inmatricularea ,cat si de catre auto,.care trebuie sa detina completata rubrica B din cartea de identitate de catre autoritatea in drept

Ultima modificare: Duminică, 27 Martie 2011
goe_07, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea handicapului corina51 corina51 Buna ziua. Sunt o persoana cu handicap, accentuat si permanent. Am astm. Legat de aceasta as avea mai multe intrebari. Sunt de multi ani asa si as vrea sa stiu ... (vezi toată discuția)
Impozit persoana cu handicap iustinian 13 iustinian 13 As dorii sa stiu daca o persoana cu handicap grav - tatal meu, beneficiaza de scutire la plata impozitului pe casa, terenul aferent casei si teren arabil in ... (vezi toată discuția)
Scutire taxe pt. persoana cu handicap Cocainaa Cocainaa Sunt pesoana cu handicap gradul II ( grav si accentuat ),avand decizie de incadrare in handicap definitiva ,mentionaz ca sunt operat de 2 ori pe cord ( ... (vezi toată discuția)