avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii declaratii rectificative ca CAS
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

declaratii rectificative ca CAS

curtea de conturi a constatat ca s-au acordat niste sume in plus salariatilor , in anul 2009 , in doua luni. Trebuie sa recuperez aceste sume si in plus sa fac delcaratii rectificative la bugetul de sta-pentru impozit si la bugetul asigurarilor sociale pentru somaj , CAS si CASS.
Este bine sa fac acele declaratii si cum sa le fac?
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 19:18, 27 Martie 2011
Declaratiile rectificative sunt necesare pentru a exista o corelatie intre evidenta contabila care a fost corectata si ceea ce s-a declarat la diversele institutii ale statului.

Rectificarile se fac la fel ca si declaratia initiala, in acelasi program.
daca sumele imputate le esalonez pe 3 ani , si in fiecare luna diminuez brutul cu 100 lei (de ex.) se diminueaza si contributiile .In felul acesta s-ar regla platile facute in plus cu cele diminuate acum. Nu e bine ? si n-as avea de rectificat decl.la pensii, somaj , sanatate, D100 la finante , fisele fiscale , raportarile trimestiale si anuale depuse fa finante
Este corecta solutia dvs. Insa, trebuie vazut ce au consemnat in raportul lor inspectorii de la Curtea de Conturi si sa faceti asa cum au spus ei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imputare spor de dispozitiv ionut79 ionut79 Sporul de dispozitiv se impută la valoarea brută sau la valoarea netă ? Curtea de conturi doreşte ca deciziile de imputare de se emită cu ... (vezi toată discuția)
Declaratii rectificative nicoleta-luiza nicoleta-luiza In luna aprilie am avut 2 concedii medicale completate gresit: la unul societatea a platit 1 zi medical in plus, iar de la buget s-a platit in minus 1 zi. ... (vezi toată discuția)
Obligativitatea recuperarii unor plati ca fiind drepturi salariale necuvenite kumpel kumpel Buna ziua. Incerc sa fac un rezumat si sper sa fiu inteles. In perioada 2010 - 2016 un angajator pune in plata drepturi castigate in sentinte ... (vezi toată discuția)