avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale retragere asociat
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

retragere asociat

buna ziua
as dori sa stiu in cazul in care intr-o societate sunt 2 asocieati si unul dintre ei doreste sa se retraga si celalalt sa raman singur, pe langa hot. AGA si actul rescris de ce mai e nevoie la regisrtrul comertului si de cat timp e nevoie.
si acest fel de cesiune trebuie data in monitorul oficial si sa asteptam 30 zile pentru a se publica si a depune opozitie finantele? sau numai daca se cesioneaza toate partile sociale altei persoane?

va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 20:23, 27 Martie 2011
In prima faza se publica hotararea AGA in MO si se asteapta 30 zile. Daca nu face nimeni opozitie se trece la urmatorul pas, publicarea statutului/ actului constitutiv.
mai intai,asociatul care ramane va trebui sa isi verifice competenta, in sensul daca are dreptul conform legii 31/1990 sa detina calitatea de asociat unic.
fata de cele mentionate atat de catre dvs si de catre colegii mei mai aveti nevoie si de declaratie de asociat unic!
La acest gen de cesiune( intre asociatii existenti) nu trebuie sa asteptati 30 de zile de la publicarea in Monitorul Oficial. In termen de 5 zile de la depunerea actelor, registrul are obligatia legala de a opera inregistrarea.
Pentru acest demers aveti nevoie de:
- hotararea asociatilor la care se ataseaza contorul de cuvinte
- act constitutiv actualizat
- declaratie asociat unic
- cerere de inregistrare tipizata
- In functie de faptul ca se desemneaza ad-tor sau nu asociatul existent, specimenul de semnatura si pe declaratia de asociat unic se mentioneaza ca indeplineste conditiile de a fi administrator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesiune parti sociale mihai09 mihai09 Buna ziua sunt asociat unic in srld si doresc sa cesionez integral partile sociale care este primul pas de urmat? sa depun la registru o decizie prin care sa ... (vezi toată discuția)
Cesiune parti sociale_acte obligatorii? nicoleta_85 nicoleta_85 la o cesiune de parti sociale este necesara si intocmirea unui [b]act aditional la actul constitutiv[/b]? in conditiile in care se face contract de cesiune, ... (vezi toată discuția)
Schimbare asociat intr-o srl alinedelea alinedelea Exista urmatoarea situatie:se doreste iesirea din societate a asociatului unic si introducerea in societate a unui alt asociat unic. Care sunt etapele de ... (vezi toată discuția)