avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... trebuie sa mai platesc o alta suma?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

trebuie sa mai platesc o alta suma?

Am facut o cerere de chemare in judecata pentru rezolutiunea unui contract de vanzare -cumparare a unui imobil.Am primit o citatie unde sunt anuntata ca:
,,veti evalua bunul si veti timbra capatul de cerere in rezolutiune.
Pana la termen, sunteti obligata a depune taxa judiciara de timbru in valoare de 711 lei noi,timbru judiciar in valoare de 3 lei noi,sub sanctiunea anularii,,
Trebuie sa mai platesc alti bani in afara celor 700 +
3?
Terenul a costat 20000E
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 21:48, 27 Martie 2011
Deoarece taxele de timbru se platesc in lei, valoarea imobilului trebuie exprimata tot in lei.
Facete conversia, si veti vedea ca va da o cifra in jurul a 80.000 lei.
Acuma, conf. legii 146/1997 a taxei de timbru, la art. 2 pct. f) spune asa:
Acţiunile şi cererile evaluabile în bani, introduse la instanţele judecătoreşti, se taxează astfel:
f) între 50.001 lei şi 250.000 lei, taxa este de 2.611 lei + 2% pentru ce depăşeşte 50.000 lei;
Dupa un calcul sumar, reiese o taxa de 12.611 lei.
Cei 711 lei despre care spune instanta in citatie, probabil ca reprezinta o taxa de timbru pentru un alt capat de cerere din cadrul aceleiasi actiuni.
Ultima modificare: Duminică, 27 Martie 2011
Marcel Mihalache, Avocat
Daca aveti venituri nete de 500 lei lunar beneficiati secutire taxa timbru. Daca aveti 800 ron net, aveti 1/2 scutire.
am cerut rezolutiunea contractului de vanzare -cumparare,restituirea pretului si a cheltuielilor vanzarii,corespunzatoare valorii actuale precum si plata de daune-interese in cuantum de 10 000.
Restituirea pretului vanzarii nu este cerere accesorie cererii principale de rezolutiune a contractului?
va multumesc!
Nu, este o cerere cu doua capete distincte, evaluabile in bani, care se taxeaza separat
Pentru cei 10.000 lei daune-interese, instanta deja v-a taxat, pentru celalalt capat va trebui sa comunicati valoarea contractului in lei.
Pentru cei 10.000, taxa este asa:
d) între 5.001 lei şi 25.000 lei - 411 lei + 6% pentru ce depăşeşte 5.000 lei;
Adica, 411+300=711 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modul de calcul al taxei judiciare de timbru neacsu_laura neacsu_laura Cum se calculeaza taxa de timbru? La o cerere de restituirea unei sume de bani? Si pentru daune morale se percepe taxa de timbru? Multumesc! (vezi toată discuția)
Taxa de timbru - cum este corect? rel222 rel222 Problema este urmatoarea: am un contract in valoare de 55.000 euro, achitat integral, pe care trebuie sa il reziliez si sa-mi recuperez in instanta 48.000 ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru crysha crysha Cum se calculeaza taxa de timbru? De exemplu intr-un proces in care o persoana da in judecata o alta persoana pentru o suma de bani care i se cuvine. (vezi toată discuția)