avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 896 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... DECIZIA
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

DECIZIA

decizia mea de angajat pentr inchideara contr de munca este la ITM surpriza este ca nu mi sa achitat de angajator contrbutiile catre stat . Ce termen are de lege dat sa fiu cu ele la zi .
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:02, 28 Martie 2011
contributiile se achita lunar de catre angajator.in caz contrar, anuntati imediat Itm care vor lua masurile legale.
magda69 a scris:

decizia mea de angajat pentr inchideara contr de munca este la ITM surpriza este ca nu mi sa achitat de angajator contrbutiile catre stat . Ce termen are de lege dat sa fiu cu ele la zi .

Modalitatea prin care puteti actiona este sa promovati un litigiu de munca care sa aiba ca obiect neexecutarea contractului de munca de catre angajator, prin neindeplinirea obligatiei de a plati contributiile sociale aferente veniturilor salariale realizate de angajat. Actiunea va viza toate contributiile sociale datorate.

De asemenea, aveti deschisa calea sesizarii ANAF in legatura cu neplata contributiilor sociale.

ITM-ul nu are nico legatura cu neplata contributiilor datorate bugetului de stat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata contributii de catre angajator sorinelo sorinelo sotia lucreaza de 1 an, am verificat plata contributiilor si constatam ca angajatorul sau contabila nu au achitat lunile 3,4 si6, se mai poate plati din ... (vezi toată discuția)
Serviciu De curand am renuntat la indemnizatie crestere copil pt a beneficia de stimulentul de insertie,dar patronul nu cotizeaza la stat .ce pot fc pt a fi asigurata ... (vezi toată discuția)
Neplata taxelor catre stat ... vaalmy2 vaalmy2 Se poate considera nul un CIM , daca angajatorul nu a achitat contributiile salariatului catre stat , de la data angajarii , pana in prezent , respectiv data ... (vezi toată discuția)