elis a scris:
Textul prevede modul de calcul : o patrime din castigul sau din munca. Intr-adevar, doctriva afirma ca prin castig de munca se intelege venitul net.;)
Ideea era ca acest venit net poate oscila de la luna la luna. Asa cum ziceam, pe langa salariul de incadrare, mai exista o serie de sporuri care se adauga acestui salar dar...care nu pot avea un caracter constant. Prin urmare, mi s-ar parea cam aiurea ca sa se tot ceara recalcularea pensiei in functie de "oscilatia" sporurilor care, in teorie, ar putea fi luate in calcul. De asta as fi vrut sa stiu daca exista o lege care sa prevada la modul concret faptul ca, la calcularea pensiei de intretinere se ia in calcul salariul de incadrare(ca venit 100% constant si permanent) si sa nu ramana atat de ambigua si la dispozitia judecatorului stabilirea sumei si a veniturilor luate in calcul. Spun asta deoarece la solicitarea adeverintei de venit pe ultimele 3 luni, s-a eliberat o adeverinta care ia in calcul atat salariul de incadrare cat si salariul de merit...ceea ce nu mi se pare normal, deoarece acesta se acorda pe o perioada limitata si nu are un caracter permanent si constant.