Buna ziua! Am incheiat cu un constructor pers juridica un antecontract de vz-cump pentru un apartament situat la demisolul unui bloc de locuinte si sapt asta ne-a sugerat faptul ca s-ar putea sa nu poata obtine autorizatia de construire pt partea de demisol a blocului si deci sa nu putem deveni proprietari. Unul dintre motivele la care m-am gandit ar fi faptul ca, din cate am observat, spatiul nu respecta inaltimea libera minima conform Legii locuintei nr114 din 1996, care zice ca trebuie sa fie de 2,55 m, iar la noi e 2,35 m. Ati putea va rog sa imi spuneti daca asta e un motiv serios pt care sa nu poata vanda demisolul drept locuinta sau apartament? Pt ca daca asa este n-ar fi mare necaz, caci a zis ca ne da banii inapoi.Multumesc.
Pai acest constructor vinde pielea ursului din padure?
Cum ati facut antecontract pe ceva care nu exista, nu are autorizatii?
Si de ce ati dat banii?
Daca au spus ca s-ar putea sa nu obtina autorizatie, intrebati-i si de ce nu pot sa obtina autorizatia sau ce s-a schimbat de cand ati dat banii pana acum!?
Poate nu am formulat eu cum trebuie. Autorizatie de construire pe imobil au, dar doar pentru P+E+M si spera sa obtina o reautorizare si pentru demisol. Dar chiar si asa, sa admitem ca va primi autorizatie de construire pentru demisol cu destinatia de locuinta, atata timp cat inaltimea libera minima a apartamentului este de 2,35 m si nu indeplineste exigentele minimale ale Legii locuintei, acest constructor poate vinde demisolul ca si apartament sau locuinta?
Este posibil ca investitorul/constructorul sa faca "aranjamentele" necesare pentru a inscrie demisolul ca "apartament" in Cartea Funciara si apoi sa vanda... DAR trebuie sa puneti in balanta (chiar daca pretul este atractiv) faptul ca veti avea un apartament care "nu indeplineste exigentele minimale ale Legii locuintei" si ori de cate ori veti avea nevoi de un aviz (iscir, etc) va veti lovi de aceasta problema !!! #-o
Si daca reuseste sa faca aceste "aranjamente", avem sanse sa castigam in instanta rezilierea contractului pe motiv ca apartamentul nu indeplineste prevederile Legii locuintei? Pentru ca asta ar insemna ca a reusit in mod ilegal sa obtina o autorizatie de modificare a destinatiei acestui demisol din sala de sport in locuinta.