avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1998 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Retragere actionar
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Retragere actionar

Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati sa ma lamuresc intr-o problema. In cazul unei societati pe actiuni, cum isi poate exercita unul dintre actionari dreptul de a se retrage din societate cu buna credinta si fara sa intre sub incidenta prevederilor art. 134 din Legea nr. 31/1990 republicata? Care este procedura de retragere in acest caz? Ce se intampla cu actiunile?Este obligat sa le instraineze catre ceilalti actionari sau catre un tert?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 20:12, 28 Martie 2011
cesiunea actiunilor sale initial va face o cerere catre ceilalti asociati si societate prin care isi anunta dorinta de a iesi din soc, si dc in termen de 30/60 zile nici unul din asociati /soc nu doresc sa achiz actiunile , ac le poate ceda unui tert
in cadrul proced cesiunii intre actionari: c de ces, hot adun gen a actionarilor , act adit de modif a act constit si act constit actualiz/regis actionarilor - se depun la ORC
dc e ces catre un tert: 2 etape la ORC: public hot de cesiune , dupa 30/45 zile de la publ in MOf mergeti cu c de ces, hot aga de ces si toate celel acte si se inche proced.
dace cesionati inseamna ca vindeti
puteti cesiona cu intelegere sau prin instanta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retragere actionar cu preluare imobile venere venere Buna ziua! Suntem o societate cu 4 actionari, detinem parti sociale in mod egal. Un actionar (25% ) doreste retragerea din societate cu preluarea unor imobile ... (vezi toată discuția)
Cesionare/ vanzare actiuni srl Dumitrita L Dumitrita L Buna ziua si La Multi Ani! Va rog sa ma sprijiniti cu informatii legate de urmatorul aspect: impreuna cu alte 2 persoane sunt actionar si administrator la ... (vezi toată discuția)
Societati comerciale - sa ileanaturti ileanaturti Ce demersuri trebuie sa faca unul dintre cei 5 actionari ai unui SA daca doreste sa iasa din societate, cu atat mai mult cu cat acum se poate constitui SA si ... (vezi toată discuția)