avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1506 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Conditii de prescriere a sultei si stergerea ei din ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Conditii de prescriere a sultei si stergerea ei din cartea funciara?

In urma cu aproximativ 10 ani parintii mei au divortat si apartamentul a ramas al mamei cu conditia sa-i plateasca tatalui o suma de bani.Acest lucru nu s-a intimplat.De curind am aflat ca daca tatal meu nu a cerut banii in termen de 3 ani obligatia mamei de a-i da acesti bani nu mai este valabila.Ea doreste sa treaca apartamentul pe numele ei si nu stie care sunt procedurile.Pe cale amiabila nici nu se pune problema.El inca locuieste in acel apartament si nu este de acord cu trecerea pe nume al apartamentului pe numele mamei desi el consuma de10 ani si mama plateste in proportie de 80% .Mama a vrut sa faca o intelegere scrisa cu el:el ii da semnatura cum ca nu are pretentii la nimic si ea se obliga sa-l lase sa locuiasca in apartament in continuare dar sa-si plateasca utilitatile.Nici nu vrea sa auda.Deci exista o alta cale? Care sunt procedurile?
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 22:09, 28 Martie 2011
nu depinde de fostul sot, nu trebuie sa fie de acord.
mama are nevoie de o hotarare judecatoreasca prin care sa se constate ca pt respectiva sulta a intervenit prescriptia.
cu acesta hotarare, radiaza pe baza unei cereri, sarcina din cartea funciara
de asemenea, mama nu e datoare (si nu era nici pana acum ) sa-l suporte in casa. cereti evacuarea lui tot in instanta
Multumesc pentru raspunsul prompt . Mai am o nelamurire pentru hotarirea judecoreasca trebuie sa-l dea pe el in judecata sau este suficient sa faca o cerere la judecatorie si sa ataseze actele pe care le are(sentintele pe care le are:divort, partaj).
pe cerere scrie "in contradictoriu cu.." fostul sot si oricum, ataseaza toate actele.. hot divort, partaj..
Ultima modificare: Luni, 28 Martie 2011
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj donisa donisa Buna ziua. de 4 ani sunt in Anglia si am divortat de sotul meu in aceasta tara el fiind in Romania.divortul s-a pronuntat anul trecut in octombrie si este ... (vezi toată discuția)
Parasirea caminului conjugal de catre mama Daliamogos Daliamogos Buna seara, am si eu o intrebare: ce se intampla atunci cand mama paraseste caminul conjugal inainte de divort? Am sa va detaliez un pic problema. Am o ... (vezi toată discuția)
Partaj marinaalexandrescu marinaalexandrescu am o rugaminte mare , mare catre d-voastra cine ma poate ajuta! mama mea este divortata din anul 1991 (, dar avocatul care a reprezentat-o nu a facut si ... (vezi toată discuția)