avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 887 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită bilet la ordin declarat pierdut
Discuție deschisă în Executare silită

bilet la ordin declarat pierdut

Buna ziua,
am un bilet la ordin lasat garantie de catre o societate comerciala. avand o creanta certa, lichida si exigibila impotriva acesteia a fost completat si introdus la plata. bineinteles ca a fost refuzat din lipsa totala de disponibil.la motivul refuzului scrie: Bilet la ordin cu scadenta la un anumit timp de la vedere, la un anumit timp de la data emiterii sau la o data fixa refuzat din lipsa totala de disponibil in cazul prezentarii la plata la termen.
bilet la ordin declarat pierdut, furat, distrus. biletul la ordin seria...nr... este declarat la CIP ca pierdut in data de 02.08.2010. iar noi l-am completat in 2011. credeti ca se mai poate face executare silita in aceasta situatie?
Cel mai recent răspuns: ginacoseru , utilizator 13:40, 28 Martie 2011
Nu. Nu va fi investit cu formula executorie in aceste conditii.
V-as sfatui sa faceti o plangere penala, impotriva declaratiei facute de emitentul BO-ului ca acesta a fost pierdut
plangere penala faceam oricum.mie nu mi se pare corect ce se intampla. potrivit legii biletului la ordin in caz de pierdere, anulare, degradare emitentul adreseaza o cerere instantei care anuleaza biletul.ori in cauza nu a existat nici un proces in acest sens, am verificat. este suficient sa il declare pierdut la cip ca sa fie nul? eu cred ca numai instanta il poate declara nul
Fiind declarata pierderea, BO-ul respectiv nu constata o creanta certa de aceea nu poate fi investit cu formula executorie. Aveti posibilitatea obtinerii unui titlu pe dreptul comun, sau pe procedura somatiei ori ordonantei de plata
am inteles.multumesc pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine va fi chemat spre execuatarea bo- emitentul sau girantul? venere venere Suntem o societate din Botosani in posesia a 2 BO investite cu formula executorie. Biletele la Ordin sunt emise de catre o sc din Bucuresti si girate catre o ... (vezi toată discuția)
Bilet la ordin _catalin_ _catalin_ AM O INTREBARE : FAPTUL CA M AM PREZENTAT LA BANCA CU UN BO PESTE DATA SCADENTEI ( APROX 5 LUNI) AR PUTEA CONSTITUI UN MOTIV DE CONTESTATIE LA EXECUTARE DIN ... (vezi toată discuția)
Executare silita sau actiune(cambiala) bilet la ordin; lipsa protest. ytip ytip Buna ziua. Am un bilet la ordin cu data scadenta 17.08.2009; este refuzat la plata de catre Banca din lipsa totala de disponibil in data de 14.08.2009. Are si ... (vezi toată discuția)