avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale terasa de vara
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

terasa de vara

as dori sa imi deschid o terasa de vara la parinti in gradina si nu stiu cu ce sa incep. ce aprobari am nevoie si de unde le iau?daca se pregateste si mancare am nevoie de aprobari in plus?multumesc!
Cel mai recent răspuns: Primoris SRL , Consilier juridic 16:03, 28 Martie 2011
Buna ziua,

In primul rand, ar trebui sa infiintati o societate comerciala, un SRL (societate cu raspundere limitata) este cea mai indicata. In cadrul obiectelor de activitate ale SRL-ului mentionati si codul caen 5610 "Restaurante", cod caen 5629 "Alte servicii de alimentatie, n.c.a." si cod caen 5630 "Baruri si alte activitati de servire a bauturilor".
In actul constitutiv trebuie sa mentionati si punctul de lucru (sediul secundar) unde veti face terasa (atentie la declaratia-model 2 unde trebuie sa completati codurile caen specifice activitatilor ce le veti desfasura la locatia respectiva).
Pentru aprobari si informatii referitoare la activitatea desfasurata, va recomand sa mergeti la primaria in a carei raza teritoriala se afla gradina parintilor, sper sa obtineti informatiile necesare. Oricum este nevoie sa obtineti de la primaria respectiva o autorizatie de functionare, nu deschideti terasa fara aceasta autorizatie (atentie, exista primarii care nu obliga comerciantii sa obtina aceste autorizatii).
Colegul v-a sfatuit foarte bine !..
In completare, as mai adauga urmatoarele:

1. Daca veti servi si mancare, nivelul de pretentii va creste si Autorizatia DSV-SA va deveni, probabil, cea mai importanta, deoarece aici trebuie sa intocmiti un mic dosar, iar Inspectorii acestei institutii verifica in detaliu felul in care au fost concepute fluxurile de materie prima, produse, personal, clienti si o gramada de alte elemente. Pentru acest dosar va sfatuiesc sa apelati la un specialist !

2. In plus, de obicei, primaria conditioneaza eliberarea autorizatiei de functionare, de existenta celorlalte autorizatii. De asemenea, in Bucuresti este in vigoare o HCGMB care reglementeaza aceasta activitate si introduce o taxa. Verificati si d-voastra la primaria pe raza careia veti functiona, daca s-a adoptat ceva similar !..

3. Totodata, daca capacitatea locatiei va depasi un anumit numar de persoane, trebuie sa aveti in vedere si autorizatia de mediu.. E bine sa va incadrati in varianta mai simpla.

4. Nu in ultimul rand, e bine sa aveti in vedere si licentele de muzica ambientala (daca va fi cazul). !..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cod caen 5610 sau 5630???????? lore_leyy lore_leyy Buna seara! Am o mare problema ............ Firma F are ca domeniu de actitate ,activitati ce se incadreaza la cod CAEN 5610-restaurante.....mai precis este ... (vezi toată discuția)
Cod caen livrare pizza/mancare la domiciliu Loredana_84 Loredana_84 Buna ziua, Trebuie sa infiintez o societate comerciala care va desfasura activitatea de restaurant - pizzerie. Am autorizat in locatia respectiva codurile ... (vezi toată discuția)
Ce cod caen este atribuit unei cafenele? florentza florentza Eu am gasit urmatoarea clasificare Cod caen - 561 Restaurante 5610 Restaurante Cod caen - 562 Activitati de alimentatie (catering) pentru evenimente ... (vezi toată discuția)