avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... incredintarea minorului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

incredintarea minorului

Buna ziua,

Sunt mama a unui copil in varsta de 4 ani. Locuiesc cu sotul meu si copilul intr-un apartament , proprietate a socrilor , care de anul trecut, ne permit sa locuim in apartament , in baza unui contract de inchiriere cu o suma modica. Sotul meu este singur la parinti. Relatia noastra merge foarte rau in ultimul timp Eu sunt singur intretinator de familie, sotul meu fiind pana anul trecut decembrie, in somaj. In luna ianuarie a reusit cu ajutorul meu sa se angajeze, dar nu a facut fata. I s-a dat decizie de incetare a contractului de munca. In acest moment este fara un loc de munca. Nu doreste sa se angajeze, intotdeauana justifica lipsa serviciului datorita faptului ca zona in care traim este fara prea multe sanse de reangajare. Nu merge in asi cauta un loc de munca. Toate cheltuielile casnice, intretinerea copilului , utilitatile sunt platite de mine. Nu participa nici la treburile casnice sau alimentatia copilului. Isi implica parintii in discutiile de familie, care vin deseori si impun anumite lucruri. Doresc sa divortez , dar vreau sa mi se incredinteze copilul. Mentionez ca toata munca casnica, dupa revenirea de la serviciu, o fac eu. Copilul, cand este bolnav, este ingrijit de mine. Deseori imi interzice sa merg la doctor cu copilul , cand are febra, deoarece, zice el , nu este grav. De cele mai multe ori am ajuns la internare in spital. Sunt momente in care imi interzice si cumpararea medicamentelor pentru mine si copil, pe motivul , ca se cheltuie bani. nu mai pot suporta si am nevoie de un ajutor. Va rog sa imi dati un raspuns.
Imi poate , instanta, incredinta copilul?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 11:16, 30 Martie 2011
probati pe cat posibil cele scrise aici si veti obtine fara probleme incredintarea copilului
incredintarea minorului se va face in principiu,tinandu-se cont de interesele minorului,de dezvoltarea lui armonioasa si asigurarea celor mai bune conditii de crestere si educare.va avea mare relevanta raportul autoritatii tutelare precum si de conditiile concrete oferite de fiecare parinte in parte.
din cele expuse de dvs, aveti sanse mari sa obtineti dvs custodia minorului.
si eu sunt de parerea colegilor mei ca aveti mari sanse . Pormovati actiunea, aduceti martori si acte in sustinerea cedlor spuse de dvs. Vedti in primul rand daca aveti de ce va faceprobleme. Tatal doreste incredintarea?
Din cele descrise de dvs.aveti maxime sanse sa obtineti incredintarea minorului.Puteti dovedi clar,ca numai dvs.sustineti financiar familia,iar daca aveti martori care sa afirme ca si in gospodarie tot dvs.faceti totul,este perfect.Ingrijiti-va in gasirea unei locuinte pentru dvs.si copil, nu cred ca veti mai putea locui in apartamentul actual, introducind actiunea de divort,logic..acesta fiind al socrilor.:luck:
Multumesc pentru raspunsul dvs. Da, doreste incredintarea, copilul fiid mic, este atasat foarte mult de el si de bunicii paterni, deoarece ei locuiesc in oras cu noi. Bunicii materni sunt la o distanta de 300 km. Ce fel de dovezi pot aduce in sprijinul a ceea ce voi declara? Din cate stiu parintii pot fi martori, colegii. Majoritatea cunosc situatia mea de ani de zile. Dar cred ca fetita va suferi pentru ca este atasat de el.

Alte discuții în legătură

Divort dima_iuliana dima_iuliana Buna seara! O prietena a mamei mele se afla intr-o situatie delicata.Acum 3 ani a plecat la munca in Italia din cauza saraciei lucii in care traia,cu acordul ... (vezi toată discuția)
Divort dannyy26 dannyy26 as vrea sa stiu ce sa fac pentru a divorta daca nu am servici si am copil de 8 luni.nu ma inteleg cu sotul. (vezi toată discuția)
In legatura cu un divort va rog sa imi raspundeti mary2427 mary2427 am o prietena care nu se mai intelege cu sotul si vrea sa divorteze numai ca la mijloc sunt 2 copii care sunt sansele ca copii sa ramana la mama si el nu vrea ... (vezi toată discuția)