avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... incredintarea minorului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

incredintarea minorului

Buna ziua,

Sunt mama a unui copil in varsta de 4 ani. Locuiesc cu sotul meu si copilul intr-un apartament , proprietate a socrilor , care de anul trecut, ne permit sa locuim in apartament , in baza unui contract de inchiriere cu o suma modica. Sotul meu este singur la parinti. Relatia noastra merge foarte rau in ultimul timp Eu sunt singur intretinator de familie, sotul meu fiind pana anul trecut decembrie, in somaj. In luna ianuarie a reusit cu ajutorul meu sa se angajeze, dar nu a facut fata. I s-a dat decizie de incetare a contractului de munca. In acest moment este fara un loc de munca. Nu doreste sa se angajeze, intotdeauana justifica lipsa serviciului datorita faptului ca zona in care traim este fara prea multe sanse de reangajare. Nu merge in asi cauta un loc de munca. Toate cheltuielile casnice, intretinerea copilului , utilitatile sunt platite de mine. Nu participa nici la treburile casnice sau alimentatia copilului. Isi implica parintii in discutiile de familie, care vin deseori si impun anumite lucruri. Doresc sa divortez , dar vreau sa mi se incredinteze copilul. Mentionez ca toata munca casnica, dupa revenirea de la serviciu, o fac eu. Copilul, cand este bolnav, este ingrijit de mine. Deseori imi interzice sa merg la doctor cu copilul , cand are febra, deoarece, zice el , nu este grav. De cele mai multe ori am ajuns la internare in spital. Sunt momente in care imi interzice si cumpararea medicamentelor pentru mine si copil, pe motivul , ca se cheltuie bani. nu mai pot suporta si am nevoie de un ajutor. Va rog sa imi dati un raspuns.
Imi poate , instanta, incredinta copilul?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 11:16, 30 Martie 2011
Dvs. trebuie sa alegeti fie in a ramane "prizoniera" in propria dvs. casnicie, fie sa va eliberati din aceasta viata chinuita si totodata sa oferiti minorului o viata linistita si o crestere si educare corespunzatoare.
Cata vreme tatal a ajuns sa va interzica sa mergeti la doctor atunci cand copilul este bolnav si totodata sa va interzica cumpararea medicamentelor necesare atat pentru dvs. cat si pentru copilului dvs., nu vad o alta alternativa decat divortul.
Avand in vedere ca aveti un serviciu din al carui venit inteleg ca asigurati toate cele necesare intretinerii familiei, nu vad nici macar un motiv pentru care sa fiti neincrezatoare in posibilitatea de a lua aceasta hotarare.
Va puteti lua copilul si fie va mutati la parintii dvs. , fie intr-un alt imobil cu chirie si apoi depuneti actiune de divort, solicitati incredintarea minorului, adminstrati probe din care sa rezulte ca este in interesul acestuia sa va fie incerdintat si ca puteti oferi acestuia conditii optime de crestere si educare superioare celor oferite de tata .
Probele sunt :-inscrisuri, martori care pot fi rude, interogatoriul paratului pe capatul de cerere privind incredintarea, ancheta sociala.
Angajati avocat.
MULTUMESC PENTRU RASPUNS. AS DORI SA VA INTREB, CE POT FACE, IN CAZ CA AS DORI SA PROBEZ FAPTUL CA EU ACHIT LUNAR PLATA UTILITATILOR, AVAND IN VEDERE CA FACTURILE VIN PE NUMELE SOCRULUI DATORITA FAPTULUI CA APARTAMENTUL ESTE PROPRIETATEA LUI.


MULTUMESC
Nu rezolvati nimic asa..dimpotriva, le dati sanse sa li se incredinteze copilul din moment ce dvs acceptati sa contribuiti la cresterea copilului asa...sfatul meu este sa luati cat mai repede copilul cu dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort dima_iuliana dima_iuliana Buna seara! O prietena a mamei mele se afla intr-o situatie delicata.Acum 3 ani a plecat la munca in Italia din cauza saraciei lucii in care traia,cu acordul ... (vezi toată discuția)
Divort dannyy26 dannyy26 as vrea sa stiu ce sa fac pentru a divorta daca nu am servici si am copil de 8 luni.nu ma inteleg cu sotul. (vezi toată discuția)
In legatura cu un divort va rog sa imi raspundeti mary2427 mary2427 am o prietena care nu se mai intelege cu sotul si vrea sa divorteze numai ca la mijloc sunt 2 copii care sunt sansele ca copii sa ramana la mama si el nu vrea ... (vezi toată discuția)