avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 823 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Calcan
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Calcan

Am si eu o intrebare...
Constructie alipita la calcan inseamna ca ea poate fi chiar la limita proprietatii vecine?
In acest caz, declaratia notariala a vecinilor cum ca sunt de acord cu respectiva cladire include si o servitute de vedere, chiar daca aceasta nu este stipulata expres in acord?
Cel mai recent răspuns: ionelacd , utilizator 23:47, 18 Noiembrie 2008
Acum m-am mai documentat, calcan inseamna de fapt zid la limita proprietatii fara deschideri?
da, zid la limita proprietatii, fara deschideri, deci fara ferestre
Ultima modificare: Marți, 10 Iunie 2008
MYRA CIMPEAN , Avocat
Daca nu este prevazuta in acord este ca si cum nu exista consimtamantul lor expres.Deci, degeaba si-au dat consimtamantul daca nu rezulta expres.
Eu am primit prin act de donatie o casa si niste anexe, de la bunici. Anexele sunt lipite de casa vecinului care a fost de acord dar acum tatal ei nu mai este de acord. Nu s-a facut acord notarial. Anexele au fost construite acum 5 ani. Vecinul are casa pe hotar si recent a facut si etaj fara sa-mi ceara acordul. Ce pot sa fac? Vecinul m-a chemat in instanta. Eu sunt in strainatate. Ce se poate intimpla daca nu ma pot prezenta la proces? Procesul a fost deschis impotriva bunicilor si acestia au prezentat in instanta o copie a actului de donatie.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Servitute calcan Borza Borza Buna, La constructia unei case cat trebuie sa fie distanta de casa vecinului? Avand in vedere faptul ca zidul de care este lipita (distanta este de cca5 cm), ... (vezi toată discuția)
Probleme vecinatati baranmariana baranmariana Buna ziua am cumparat o casa construita pe limita de proprietate,ca vecinatate pe una din parti fiind un teren viran;acum am aflat ca fostul proprietar cand ... (vezi toată discuția)
Demilitarea proprietãþii nichiforov vasile nichiforov vasile Un cetăţean cumpără în urmă cu 38 de ani un teren cu o veche casă pe care o demolează şi construieşte o casă nouă În aceeaşi perioadă ... (vezi toată discuția)