avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... titlu de proprietate, succesiune, iesire din ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

titlu de proprietate, succesiune, iesire din indiviziune.

Buna ziua!
Va rog sa-mi dati cateva sfaturi pentru a rezolva o problema relativ complicata.
Sunt detinatorul unui certificat de mostenitor(succesiune) intocmit dupa decesul mamei in 2009. Pe langa bunuri dobandite direct de la mama(teren si o casa cu acte in regula) am mai mostenit si o cota de 3/12 (teren si o casa) dintr-un alt certificat de mostenitor al mamei(succesiune de la o matusa) intocmit in 1994 si avand la baza o adeverinta eliberata de comisia comunala care se ocupa de retrocedare. In cursul anului 2010 mostenitorii si urmasii ai mostenitorilor din acest din urma certificat am dorit sa realizam iesirea din indiviziune numai ca am constatat ca pentru terenul in cauza nu s-a emis titlu de proprietate.
La inceputul lunii septembrie 2010 am facut o cerere la primaria comunei pentru eliberarea titlului de proprietate la care pana in momentul de fata am primit raspunsuri de genul "nu au fost conditii de identificare si masurare a parcelelor".
Unde ar trebui sa fac demersuri pentru a grabi rezolvarea problemei?
Legat de emitere titlului de proprietate ar mai fi unele probleme de corectitudine a datelor. Astfel in anexa 2 sunt trecute urmatoarele date:
-suprafata cu care s-a inscris in CAP: 1,79ha;
-suprafata solicitatain propietate: 2,31ha;
-suprafata stabilita in proprietate: 1,71ha.
Suprafata din adeverinta care a stat la baza emiterii certificatului de mostenitor si deci si cea inscrisa in acesta este de 1,78ha.
Conform unui extras din rolul agricol al bunicului, din 1959-1961 suma suprafetelor este de 2,01ha.
Dupa stiinta mea, dupa inscrierea in CAP, curtea si gradina insumate pana la cca 0,30ha au ramas in propritate taranului( cel putin asa apare in rolul agriciol din 1959-1963 al tatalui meu in anii 1962 si 1963).
Cum trebuia procedat corect la restabilirea dreptului de proprietate?
Din analiza unei file din anexa 2 am constatat ca s-a luat de baza suprafata cu care s-a inscris in CAP, s-a diminuat cu 5% si a rezultat suprafata stabilita in proprietate. Este corect?
Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Luni, 28 Martie 2011
dumifilote, utilizator

Alte discuții în legătură

Mostenirea unui certificat de succesiune wiki55 wiki55 Deoarece sunt o persoana cu grave probleme de sanatate, ce ma impiedica sa ma deplasez, ma vad nevoita sa apelez la bunavointa dumneavoastra, rugandu-va sa ma ... (vezi toată discuția)
Succesiune; modificarea titlului de proprietate mary_luky mary_luky As vrea sa stiu care este modalitatea de a modifica titlul de proprietate in cazul in care mai exista o adeverinta de improprietarire pentru o suprafata de ... (vezi toată discuția)
Uzucapiuni CostelIosub CostelIosub Sunt mostenitoarea unui parinte care a decedat in 2006. In 1959 tatal meu a construit o casa pe pamantul tatalui. In 1961 a fost inscrisa in registrul ... (vezi toată discuția)