avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1922 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune; modificarea titlului de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune; modificarea titlului de proprietate

As vrea sa stiu care este modalitatea de a modifica titlul de proprietate in cazul in care mai exista o adeverinta de improprietarire pentru o suprafata de teren dar care nu a fost trecuta in titlu. Titlul este pe numele bunicului meu care a decedat. Succesiunea nu a fost inca facuta, am vrea inainte sa adaugam si acest teren pe titlul de proprietate. Problema este ca pe adeverinta de improprietarire este trecut gresit prenumele bunicului dar putem dovedi cu martori ca acest teren este in folosinta familiei de foarte multi ani, de la data improprietaririi.
Vreau sa stiu ce trebuie facut in cazul acesta. Sa depun o cerere la primarie pentru modificarea titlului sau sa ma adresez instantei? Care sunt pasii care trebuiesc urmati?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 19:27, 14 Noiembrie 2010
Adresati-va Comisiei locale si solicitati modficarea titlului de proprietate in sensul completarii acestuia cu suprafata reconstituita prin cealalta adeverinta.
Ceea ce nu inteleg este de ce s-au emis 2 adeverinte, daca bunicul era titular.
Poate avea una in calitate de titular si o alta in calitate de mostenitor?
Cel mai bine e sa mergeti la comisie cu toate documentele pe care le detineti. Acolo o sa puteti primi toate informatiile.
Succes!
Buna seara !
Incercati sa rezolvati problema la comisia locala de fond funciar , depunand o cerere in acest sens .... daca nu veti rezolva problema cu primaria ... adresati-va instantei de judecata .
incercati rezolvarea problemei pe cale administrativa la comisia locala.daca veti primi un raspuns negativ atunci ii veti da in judecata.
Adeverinta de improprietarire este cumva anterioara anilor 1959-1963? Pentru ca in acest caz, este posibil ca terenul inculs in acea adeverinta sa fi fost cel preluat de CAP de la bunic si reconstituit in baza legii 18/1991... reconstituirea dreptului de proprietate s-a facut pentru suprafata preluata de CAP si cea detinuta de o persoana conform registrului agricol 1959-1963. Daca acea adeverinta este de la o improprietarire veche (1923, 1945) terenul respectiv este foarte probabil sa fie inclus in cel preluat de CAP si reconstituit deja. Verificati si aceste evidente vechi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlul de propietar dupa legea 18 1991 cum este legal sa mi se eliberze un titlul de propietar cum am fost pus in posesie in anul 1991 in urma unei adeverinte prin care reiese ca am fost pusa in ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate, succesiune, iesire din indiviziune. dumifilote dumifilote Buna ziua! Va rog sa-mi dati cateva sfaturi pentru a rezolva o problema relativ complicata. Sunt detinatorul unui certificat de mostenitor(succesiune) ... (vezi toată discuția)
Teren furat de primarie! dncl dncl Buna seara!In 91 am revendicat un teren care a apartinut tatalui meu dupa care mi sa dat o adeverinta.Titlu a venit mai tirziu dar fara acel teren!Intre timp ... (vezi toată discuția)