avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Deductibilitate bon de combustibil aferent ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Deductibilitate bon de combustibil aferent transportului de personal

Exemplu: Firma suporta cheltuiala cu abonamentele de autobuz salariatiilor care se delaseaza la si de la locul de desfasurare a activitatii. Valoarea unui abonament de persoana este de 92lei/luna, pentru care firma de transport emite factura din care se deduce si Tva-ul. In schimb, avem 2 salariati care se deplaseaza de la domiciliu si pana la locul de munca cu masina proprietate personala si carora li se deconteaza un bon de benzina lunar in contravaloarea unui abonament de autobuz de 92 lei( pt amandoi 92*2=184lei).Intrebarea mea este daca acest bon de combustibil este deductibil? dar Tva-ul aferent??Mentionez ca ambii salariati se deplaseaza impreuna cu acelasi autoturism (sunt sot si sotie) si de la domiciliu si pana la locul de munca sunt 22km dus/intors.
Sau se poate deduce daca se incadreaza in 7,5litri/100km??si acesti 7,5litri/100km se acorda pt fiecare salariat??
atunci calculul ar fi: 7,5l.....................100km
x.......................22km*20zile lucr = 440km => 33 litri deductibili/persoana???
Tinand cont de pretul benzinei care este de 5lei/litru de 92 lei de pot alimenta 18,4litri < 33 litri (limita). Astept pareri si sfaturi. Va multumesc
P.S : Pe ce cont ar trebui evidentiat combustibilul in contabilitate ? Pe 6022? sau 624??
Ultima modificare: Luni, 28 Martie 2011
andreea_vivy, utilizator

Alte discuții în legătură

Declaratia d.394 pricope_ciprian pricope_ciprian Buna ziua Am o nelamuririre , bonurile de combustibil se introduc in cadrul declaratiei D394 si daca se mai deduce tva-ul. (vezi toată discuția)
Decontare bonuri carburant emilot66 emilot66 Ma deplasez din Orasul A in Orasul B pt. a ajunge la seviciu. Mi se deconteaza bonurile de carburant, dar,de exemplu, la 90l lunari platesc 470 lei si din ... (vezi toată discuția)
Monografie contabila achizitie carburati 50% deductibila getacatinca getacatinca Buna seara, Va rog sa-mi spuneti care sunt inregistrarile contabile pt achizitie carburanti cu deduct 50%, este corect: % =401 2480 6022 deduct ... (vezi toată discuția)