avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Sunt obligata sa platesc TVA?
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Sunt obligata sa platesc TVA?

Buna ziua,
Am avut o lucrare pentru care am emis factura la o institutie publica. Nu am incasat contravaloarea facturii de 4 luni si e posibil sa mai dureze pana voi primii banii. Sunt obligata sa platesc TVA, pentru aceasta factura? Cum pot rezolva, doarece nu dispun de finantele necesare.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 20:51, 6 Aprilie 2011
Buna ziua,

Va recomand sa mergeti la ANAF pentru a incerca o esalonare a acestei plati, avand in vedere ca urmeaza sa incasati contravaloarea lucrarii respective.

din pacate tva este exigibila in momentul intocmirii facturii si trebuie varsata la bugetul de stat pana pe data de 25 a lunii urmatoare celei in care se incheie perioada dvs. fiscala (luna sau trimestru)
dupa expirarea termenului legal de plata, se vor calcula accesorii, dobanzi in cuantum de 0,04% pentru fiecare zi de intarziere si penalitati 5% din debit pentru intarzieri mai mari de 30 de zile sau 15% din debit pentru intarzieri mai mari de 90 de zile.
puteti merge la administratia financiara de care apartineti si sa explicati situatia, eventual poate sa semnati un angajament de plata, insa toate acestea nu vor intrerupe masurile de executare silita prevazute de codul de procedura fiscala.
daca suma restanta e mare, trebuie sa mai aveti putina rabdare pana cand se publica normele de aplicare ale OUG nr. 29/2011 in care se vor reglementa procedurile de acordare a inlesnirii la plata pentru o perioada de maxim 5 ani.
Ultima modificare: Marți, 29 Martie 2011
xerxes, utilizator
Multumesc pentru raspuns, este o lege ilogica.............Nu sunt de specialitate insa eu intelesesem ca se plateste TVA-ul colectat, nu cel facturat din lege.In cazul meu nu mai pot avea rabdare, deja sunt in faliment datorita acestei legi. Astept executarea silita.
Crede-ti ca se mai poate face ceva, in instanta?
Va multumesc!
ati inteles corect, se plateste tva colectata, nu tva incasata, asa cum se deduce tva deductibila, nu tva achitatata furnizorului.
in cazul in care se incepe executarea silita, nu prea sunt argumente legale.
daca se propune deschiderea procedurii insolventei, cred ca se poate demonstra ca in cazul dvs. starea de insolventa nu este iminenta, avand bani de incasat de la clienti.
Va multumesc pentru raspuns, dar nefiind de specialitate nu prea inteleg. Nu am active pe firma..........ce se va intampla cand vine lichidatorul? Momentan firma este declarata in faliment.
Imi cer scuze,dar nu prea cunosc termenii de specialitate, in domeniul juridic.

Alte discuții în legătură

Factura neincasata Iael Iael Buna ziua , As dori sa cer un sfat cu privire la cum se poate trece in contabilitate o factura pe care nu am incasat-o si care este posibil sa nu o ... (vezi toată discuția)
Urgent ce fac??? OANA GORAN OANA GORAN am uramtorul caz, sc se inchide, ramane cu datorii de xxxmiliarde. fata de mine- creditor datoreaza y miliarde, o mare parte din suma a acoperit-o prin ... (vezi toată discuția)
Falimentul unei societati comerciale andrada_sb andrada_sb Poate un creditor( societate de leasing) sa declare falimentul unei societati comerciale, care nu si-a achitat debitele fata de societatea de leasing de mai ... (vezi toată discuția)