avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 689 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale urgent ce fac???
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

urgent ce fac???

am uramtorul caz, sc se inchide, ramane cu datorii de xxxmiliarde.
fata de mine- creditor datoreaza y miliarde, o mare parte din suma a acoperit-o prin emiterea de BO, care au fost refuzate la plata de catre banca, in fine pt BO fac cerere de investire si depun la judecatorie, dar pentru suma neacoperita de BO ce fac , aleg din teancul de facturi neachitate cateva care sa insumeze valoarea ramasa de recuperat???
fac somatie de plata pe aceste facturi?? si ce facturi sa aleg ca am de la inceputul anului pana in prezent?? pe BO emise nu spune ce facturi se acopera ci o suma.....
sa aleg cele mai noi facturi, ultimele??
ce ma sfatiuti??
Cel mai recent răspuns: Romică Stoica , Consilier juridic 19:12, 5 Decembrie 2006
ce inseamna se inchide? este lichidata =? daca nu e in procedura falimentului atunci poti face declaratie de creanta daca firma mai exista dar nu are activitate somatie pe ultimele facturi ......
Chiar daca ai investit BO tot nu-ti vei putea recupera banii decat daca societatea debitoare are ceva bunuri mobile sau imobile care vor putea fi executate.Iti recomand sa soliciti de la Directia fiscala sa-ti comunice ce bunuri are debitoarea.In cazul in care nu are bunuri, trebuie sa promovezi actiune pt.toate facturile acceptate de debitor pt a obtine o hot.jud.Dupa ce se finalizeaza aceasta actiune, poti sa ceri lichidarea soc.debitoare si atragerea raspunderii administratorului, bineinteles daca intre timp nu au cerut-o altii.
AM FACTURI, dar nu au semnatura de primire deoarece semnatura si stampila se afla pe avizul de insotire a marfii. facturile au o suma, pe avize se gaseste alta suma rezultata din suma de pe factura + tva,

eu ce depun in instanta pentru o somatie de plata??? facturile fara semnatura de primire sau avizele semnate si cu suma inscrisa reprezentand valoare factura+tva????
depui copii de pe facturi si de pe avize ca sa dovedestia ca a primit marfa si a fost de acord cu suma....
daca ai BO ce te mai complici?
investestele si treci la executare, daca ai ce?

Alte discuții în legătură

Deschidere procedura faliment OANA GORAN OANA GORAN neata,, am si eu o nelamurire. sunt creditor intr-un dosar de faliment care abia s-a deschis. intrebarea mea este la dosar depun copii de pe toate facturile ... (vezi toată discuția)
Bilete la ordin andreisandu andreisandu Am un contract de leasing pentru utilaj. Odata cu contractul am semnat si x bilete le ordin in alb. Contractul a fost reziliat unilateral in urma cu 6 luni ... (vezi toată discuția)
Bo... sueran_alex sueran_alex SUNT PERS JURIDICA.AM DAT LA SEMNARE CONTRACT MATERIALE IN SCHIMB UN BO.ACUM NU AM CU CE PLATI DATORIILE.CE SE INTAMPLA DACA IMI BAGA BO IN BANCA? (vezi toată discuția)