avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 116 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... plangere in impotriva sotului si ordin de restrictie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

plangere in impotriva sotului si ordin de restrictie

Fiind in divort sotul ma ameninta cu moartea , face scandal in fata copilul in varsta de 4 ani.Cum pot obtine un ordin de restrictie impotriva lui. Scandalul il face in casa fara martori sunt eu ,el si fetita.Daca fac plangere la politie sunt luata in seama ,ei de obicei cer martori si asta ar insemna sa chem vecinii in casa si apoi sa faca scandal. Cum trebuie sa procedez?
Cel mai recent răspuns: smihaelasimona , utilizator 17:07, 30 Martie 2011
faceti o plangere la politie si la parchet si apoi cereti prin instanta restrictionarea tatalui, dar probabil aceeasta actiune va fi paralela cu cea de divort. Aveti nevoie de ajutor de specialitate...fara avocat nu reusiti nici chiar daca aveti probe...e o chestiune foarte delicata si trebuie tratata ca atare.
va dorim succes
Eu am deja un avocat pe care nu am reusit sa-l contactez ,as vrea sa mai stiu daca aceasta plangere catre parchet o fac eu personal sau sa o faca avocatul meu .Si cam cat costa acest lucru,trebuie sa ma dresez si protectiei copilului? Va multumesc!
Plangerea pentru amenintare poate fi formulata de catre avocatul dvs., evident in numele dvs. , insa orice plangere este destinata esecului in conditiile in care nu poate fi probata cu martori.
Luati legatura cu avocatul dvs. si impreuna stabiliti modalitatile de rezolvare ale problemei dvs.
Se poate formula o ordonanta presedintiala in evacuarea sotului turbulent, insa in functie de situatia efectiva in care va aflati- insa in orice demers juridic veti avea nevoie de probe.

Ultima modificare: Marți, 29 Martie 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Ciudata lege,trebuie sa astept martori ca sa depun plangere impotriva unui nebun de la care am 2 certificate medico-legale si sa las intre timp un copil de 4 ani sa tremure de frica.
Proba cu martori este necesara in privinta plangerilor penale ( mai sus ati spus doar de amenintare, acum ati adaugat certificate medico-legale), dat fiind faptul ca certificatul medico-legal atesta leziunile suferite, nr. de ingrijiri medicale necesare vindecarii, cum au fost produse cu corp dur/de corp dur, data din care pot proveni insa nu si persoana care le-a produs..
O afirmatie in sensul ca acele certificate medico-legale atesta leziuni provocate de catre sotul dvs. trebuiesc probate, deci de aceea trebuiesc martori.
Si ca o concluzie a celor de mai sus, plangerea atat pentru savarsirea infractiunii de amenintare cat si pentru cea de loviri sau alte violente se formuleaza in termen de 2 luni de la data cunoasterii faptuitorului- in cazul de fata de la data comiterii faptei si se probeaza deci cu martori si inscrisuri ( certificatele medico-legale).

Ultima modificare: Marți, 29 Martie 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

Alte discuții în legătură

Divort - copil minor bibi30 bibi30 Buna ziua, Am o mare rugaminte la cei in masura sa ma ajute si sa ma lamureasca intr-o astfel de problema.Sunt casatorita de 4 ani(relatia in sine ... (vezi toată discuția)
Divort cu un politist violent ally_alex06 ally_alex06 Sunt intr-o situatie foarte delicata si va rog sa ma ajutati. Trebuie sa divortez de sotul meu care este extrem de violent. Avem o fetita de 1 an si 9 luni. ... (vezi toată discuția)
Divort boonik boonik sant an divort cu sotul meu care este violent si as dori ampreuna cu copilul meu major sa parasesc locuinta comuna.cum pot face asta?are altcineva un alt drept ... (vezi toată discuția)