avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort cu un politist violent
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort cu un politist violent

Sunt intr-o situatie foarte delicata si va rog sa ma ajutati. Trebuie sa divortez de sotul meu care este extrem de violent. Avem o fetita de 1 an si 9 luni. Locuim impreuna intr-un apartament de serviciu MIRA,al carui titular este sotul,eu fiind colocatar. Ca si proba concreta a faptului ca este violent, am doar un certificat medico-legal de anul trecut, cu 4-5 zile ingrijiri medico-legale si plangerea pe care am depus-o la parchet, pe care am retras-o(#-o). putinele persoane care cunosc calvarul prin care trec nu doresc sa vina ca martori la divort, motivand ca "e treaba voastra,stii si tu ca nu e bine sa te bagi in astfel de situatii".Dar eu cred ca le este frica de el. Nu am unde sa ma duc cu fetita. Din indemnizatia de ingrijire copil nu imi pot permite sa inchiriez o locuinta si totodata sa-i asigur fetitei conditii decente de viata. Cum sa procedez ca sa nu raman in strada cu fetita? Cum trebuie sa procedez la partaj? Ca el o sa spuna, cum a mai spus: vrei partaj?? ia centrala din perete,ia parchetul de pe jos,ia jumatate din mobila ! si eu ce fac cu ele?unde le duc? In plus, are si oarecare "cunostinte" in randul avocatilor si judecatorilor.si imi spune ca nu-i pot face nimic, ca imi aduce "un microbuz de martori "care sa spuna ce vrea el. In plus nu pot sa parasesc domiciliul impreuna cu fetita pentru ca m-a amenintat ca-mi face dosar penal pentru parasire de domiciliu si ma da afara din serviciu. Imi este frica sa mai stau in acceasi casa cu el.eu si fetita putem obtine dreptul de folosinta a locuintei si evacuarea lui? Nu mai vreau sa fiu sacul lui de box, nu vreau ca fata mea sa creasca in scandaluri si sa-si vada tatal beat in fiecare zi! Va rog din suflet sa ma ajutati. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: tudorioan , utilizator 00:55, 5 Septembrie 2008
Ca martori puteti folosi rudele dvs.apropiate,mama,tata,frate,sora etc.,este singura derogare de la institutia martorului in care la procesele de divort pot fi folosite ca martori rudele.
In ceia ce priveste partajarea apartamentului acest lucru este imposibil intrucat acesta apartine MIRA,iar in cazul trecerii in rezerva MIRA isi rezerva dreptul prin ordinele interioare de a intra in posesia lui.Nu va pot indica ordinulu Ministrului de Interne intrucat acesta este clasificat.Privind cele lalte bunuri dobandite impreuna puteti cere partajarea in natura sau echivalentul lor in bani.Aveti grija sa faceti inventarierea bunurilor pentru a nu exista posibilitatea disparitiei lor.Certificatul medico-legal poate constitui o proba numai in masura dovedirii a celor inscrise in el cu martori sau alte mijloace de proba ca avand legatura cu violenta exercitata asupra dvs de catre acesta.Puteti cere de la parchet o adresa din care sa rezulte nr.de inregistrare,obiectul celor sesizate si solutia propusa.
Va recomand sa consultati un avovcat inainte de a incepe demararea actiunii de divort
Prin L-360/2006 privind statutul politistului,acesta ,politistul trebue sa dea dovada de un comportament ireprosabil atat la locul de munca,societate si in familie.
Va sfatuiesc sa aduceti la cunostinta printr-o sesizare scrisa si ministrului MIRA aspectele cu care va confruntati,am vazut ca este un bun profesionis si nu tolereaza asemenea fapte.
Succes
Nu va lasati coplesita si panicata de ce vi se intampla! Aceasta situatie puteti sa faceti sa fie cunoscuta printr-un memoriu la MIRA, acest inscris va va folosi in instanta.
Cu locuinta este mai greu, apartine MIRA si este data ca si locunta de serviciu.
Plecati doar dupa ce ati depus memoriu si plangere la politie pentru amenintare, plangerea pentru amenintare se formuleaza in 60 de zile de .cand va amenintat. Luati legatura cu politistul de proximitate pe care sa-l apelati oricand vi se intampla ceva, vorbiti cu el in prealabil.
Anuntati politia pentru scandal si i se va intocmi proces -verbal pentru tulburarea linistii publice.
Nu va fie teama, cereti ajutorul si unei Asociati ce are ca obiect--violenta in familie--, ei au adaposturi si va poate ajuta pentru o vreme. Sesizati Autoritatea Tutelara a Sectorului unde domiciliati, deoarece si copilul sufera datorita comportamentului tatalui.
Cu toate aceste demersuri, faceti copii de pe actele bunurilor existente in casa, luati certificatul de casatorie in original si introduceti divort, fara teama. Aveti grija sa fotografiati bunurile din casa, faceti un proces- verbal in doua exemplare si chemati doi martori sa semneze ca ele sunt in casa la plecarea d,-str. si comunicati si d-sului, sotului, prn oficiul postal cu confirmare de primire un exemplar semnat cu bunurile din casa cu confirmare de primire si cu continut declarativ.
Zmei am mai vazut!X-(:)
Aveti tot dreptul sa traiti linistita.
Nu exista plangere pentru parasire de domiciliu. Acesta poate fi un motiv de dvort , dar dovediti ca nu ati putut sa mai stati in casa, datorita situatiei create de acesta si ati cerut ajutorul institutiilor publice. Luati-va un avocat in care sa aveti incredere si porniti actiunea. Cu stima.:)
Draga mea, inteleg perfect prin ce treci. Am trecut prin aceleasi faze ca si tine acum doi ani..Ex-ul (pt. ca acum suntem divortati) abia se intorsese din Afganistan ( unde incepuse o relatie cu o maioreasa) si ma presa sa plec din casa( apartament de serviciu MAPN) constient fiind ca nu am unde sa ma duc. Vroia sa-i las fetita ( 4 ani) la care nici nu se mai uita si sa-l las sa-si vada de idila. Mi-a blocat accesul la banii din banca, mi-a anulat abonamentul Conex, mi-a luat cheile de la cutia postala plus bataia de rigoare( ca nu am plecat din casa), injuraturi, alea, alea...Am facut ord. presedintiala pt. inventarierea bunurilor, fara citarea partilor( a venit ex. jud. si a inventariat TOT),am facut copii de pe toate actele care dovedeau ca avem bani in banca, masina din fata unitatii si tot asa... In seara cand m-a batut polititstul a intocmit un poces-verbal pe care ulterior, ex. & co. l-au anulat...degeaba:))( ca judecatorul l-a solicitat asa anulat). Dupa bataie am mers la spital pentru investigatii(eco+radiografii, de teama sa nu-mi fi rupt ceva) si certificatul medico-legal. Am facut un memoriu catre sefii lui unde am detaliat abuzurile sale( a iesit super sifonat profesional din treaba asta). Nu am vrut sa depun plangere penala, dar mi-am dat seama ca nu aveam ce face deoarece( era ceva de genul " ori eu ori tu") urma sa plec si eram ingrozita pt. ca ma intrebam cum o sa ma descurc cu fetita.. In timpul procesului, cand si-a dat seama ca judecatorul a cerut probe si martori si urmeaza sa fie facut praf( sa stii ca nu peste tot merg pilele), de teama sa nu fie exclus din randurile MAPN(fiind ofiter superior) am acceptat o "intelegere" financiara:D. Am stat si m-am gandit ca e mai bine asa, am bani sa incep o noua viata cu copilul meu si nu ma mustra constiinta gandindu-ma ca tatal copilului meu e la pamant din cauza mea( desi asa merita pentru ce ne-a facut, ne-a dat afara din casa la 12 noaptea cu o sacosa de haine). Norocul meu a constat in faptul ca in orasul respectiv lucram intr-o institutie unde de la director pana la femeia de serviciu toata lumea ma iubea,( m-au ajuta mult si de aici de unde sunt le doresc sa aiba parte de tot ceea ce este bun in viata)si nu a fost nevoie sa merg la adapost cu copilul. Asta e...Eu sper sa nu te lasi doborata de astfel de probleme, viata merge inainte. Roaga-te la Dumnezeu si ai sa vezi cate poti face singura.Eu asa ma facut.
Buna ziua!
E greu de crezut ca in situatia in care va aflati nu gasiti 1-2 martori care sa vina la proces si sa spuna cele relatate de dvs. Martorii pot fi chiar si rudele dvs., parinti, frati, ori cunostintele apropiate, prieteni, vecini, colegi etc.
Pentru fiecare gest violent va recomand sa-i faceti o plangere penala. Chiar si in familie, violenta este condamnata de lege. Nu mai sunt legile de acum 100 de ani conform carora femeia era un bun la discretia sotului.
Nu are importanta cati avocati cunoaste sotul dvs., va spun eu ca fiecare din ei isi vor cere onorariul pentru fiecare dosar in care il vor reprezenta. Formulati-i plangeri penale pentru toate gesturile violente si va vedea ce inseamna sa cunosti un avocat. Isi va dori sa evite situatiile in care sa necesite avocat.
In privinta partajului, in cazul in care apartamentul ii este atribuit de la locul de munca si ati contribuit impreuna la modernizarea lui, solutia instantelor de judecata nu este sa luati centrala din perete, parchetul de pe jos si jumatate din mobila. Nu asa se fac partajele. Probabil ca nu a intrebat unul din avocatii pe care ii cunoaste cand v-a spus asa.
Solutiile instantelor concorda spre a atribui toate imbunatatirile celui care ramane in casa, urmand a fi obligat la plata a 1/2 din valoarea lor catre celalalt sot.
Problema dvs. este insa incredintarea copilului.
Pentru a obtine acest lucru, este nevoie de un venit stabil si un domiciliu.
Ramane sa vedeti cum va gasiti un loc de munca pana la divort din care sa va permiteti si inchirierea unei locuinte. Asta in cazul in care nu este posibil sa locuiti la parintii dvs., ori la alte rude care sa va primeasca in spatiu.
Cu stima,
av. Silviu Serban
ally_alex06 a scris:

Sunt intr-o situatie foarte delicata si va rog sa ma ajutati. Trebuie sa divortez de sotul meu care este extrem de violent. Avem o fetita de 1 an si 9 luni. Locuim impreuna intr-un apartament de serviciu MIRA,al carui titular este sotul,eu fiind colocatar. Ca si proba concreta a faptului ca este violent, am doar un certificat medico-legal de anul trecut, cu 4-5 zile ingrijiri medico-legale si plangerea pe care am depus-o la parchet, pe care am retras-o(#-o). putinele persoane care cunosc calvarul prin care trec nu doresc sa vina ca martori la divort, motivand ca "e treaba voastra,stii si tu ca nu e bine sa te bagi in astfel de situatii".Dar eu cred ca le este frica de el. Nu am unde sa ma duc cu fetita. Din indemnizatia de ingrijire copil nu imi pot permite sa inchiriez o locuinta si totodata sa-i asigur fetitei conditii decente de viata. Cum sa procedez ca sa nu raman in strada cu fetita? Cum trebuie sa procedez la partaj? Ca el o sa spuna, cum a mai spus: vrei partaj?? ia centrala din perete,ia parchetul de pe jos,ia jumatate din mobila ! si eu ce fac cu ele?unde le duc? In plus, are si oarecare "cunostinte" in randul avocatilor si judecatorilor.si imi spune ca nu-i pot face nimic, ca imi aduce "un microbuz de martori "care sa spuna ce vrea el. In plus nu pot sa parasesc domiciliul impreuna cu fetita pentru ca m-a amenintat ca-mi face dosar penal pentru parasire de domiciliu si ma da afara din serviciu. Imi este frica sa mai stau in acceasi casa cu el.eu si fetita putem obtine dreptul de folosinta a locuintei si evacuarea lui? Nu mai vreau sa fiu sacul lui de box, nu vreau ca fata mea sa creasca in scandaluri si sa-si vada tatal beat in fiecare zi! Va rog din suflet sa ma ajutati. Va multumesc.


Solutii exista.Nu trebuie sa va faceti mai multe griji decat trebuie.
Daca aveti certificat medico-legal si se va dovedi ca este vilolent castigati si copilul.
Puteti parasi domiciliul conjugal in mod lejer daca depuneti divortul.
Va trebui sa aveti un avocat pe care sotul sa nu il cunoasca.
Copilul este prea mic sa poata avea sanse reale sa il poata ;ua el, mai ales daca este violent.
Poate sa vina si cu un autobuz de martori, nu cu un microbuz.Stie cum sa va intimideze si profita de acest lucru.Il ajuta si profesia.
Instantele nu or sa tina cu el daca este violent indiferent de motivul pt care are aceasta atitidine.
Orice avocati ar cunoaste aveti sanse ca procesul sa iasa bine pt dvs pe partea cu divortul si incredintarea minorului.

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Plangere in impotriva sotului si ordin de restrictie smihaelasimona smihaelasimona Fiind in divort sotul ma ameninta cu moartea , face scandal in fata copilul in varsta de 4 ani.Cum pot obtine un ordin de restrictie impotriva lui. Scandalul ... (vezi toată discuția)
Divort ally_alex06 ally_alex06 Buna ziua. Sotul a introdus actiune de divort "din culpa comuna". Eu doresc desfacerea acestei casatorii din vina lui exclusiva. probabil va veti intreba "cu ... (vezi toată discuția)
Divort - copil minor bibi30 bibi30 Buna ziua, Am o mare rugaminte la cei in masura sa ma ajute si sa ma lamureasca intr-o astfel de problema.Sunt casatorita de 4 ani(relatia in sine ... (vezi toată discuția)