ally_alex06 a scris:
Sunt intr-o situatie foarte delicata si va rog sa ma ajutati. Trebuie sa divortez de sotul meu care este extrem de violent. Avem o fetita de 1 an si 9 luni. Locuim impreuna intr-un apartament de serviciu MIRA,al carui titular este sotul,eu fiind colocatar. Ca si proba concreta a faptului ca este violent, am doar un certificat medico-legal de anul trecut, cu 4-5 zile ingrijiri medico-legale si plangerea pe care am depus-o la parchet, pe care am retras-o(#-o). putinele persoane care cunosc calvarul prin care trec nu doresc sa vina ca martori la divort, motivand ca "e treaba voastra,stii si tu ca nu e bine sa te bagi in astfel de situatii".Dar eu cred ca le este frica de el. Nu am unde sa ma duc cu fetita. Din indemnizatia de ingrijire copil nu imi pot permite sa inchiriez o locuinta si totodata sa-i asigur fetitei conditii decente de viata. Cum sa procedez ca sa nu raman in strada cu fetita? Cum trebuie sa procedez la partaj? Ca el o sa spuna, cum a mai spus: vrei partaj?? ia centrala din perete,ia parchetul de pe jos,ia jumatate din mobila ! si eu ce fac cu ele?unde le duc? In plus, are si oarecare "cunostinte" in randul avocatilor si judecatorilor.si imi spune ca nu-i pot face nimic, ca imi aduce "un microbuz de martori "care sa spuna ce vrea el. In plus nu pot sa parasesc domiciliul impreuna cu fetita pentru ca m-a amenintat ca-mi face dosar penal pentru parasire de domiciliu si ma da afara din serviciu. Imi este frica sa mai stau in acceasi casa cu el.eu si fetita putem obtine dreptul de folosinta a locuintei si evacuarea lui? Nu mai vreau sa fiu sacul lui de box, nu vreau ca fata mea sa creasca in scandaluri si sa-si vada tatal beat in fiecare zi! Va rog din suflet sa ma ajutati. Va multumesc.
Solutii exista.Nu trebuie sa va faceti mai multe griji decat trebuie.
Daca aveti certificat medico-legal si se va dovedi ca este vilolent castigati si copilul.
Puteti parasi domiciliul conjugal in mod lejer daca depuneti divortul.
Va trebui sa aveti un avocat pe care sotul sa nu il cunoasca.
Copilul este prea mic sa poata avea sanse reale sa il poata ;ua el, mai ales daca este violent.
Poate sa vina si cu un autobuz de martori, nu cu un microbuz.Stie cum sa va intimideze si profita de acest lucru.Il ajuta si profesia.
Instantele nu or sa tina cu el daca este violent indiferent de motivul pt care are aceasta atitidine.
Orice avocati ar cunoaste aveti sanse ca procesul sa iasa bine pt dvs pe partea cu divortul si incredintarea minorului.
avocat Claudiu Lascoschi