avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1213 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

Buna ziua. Sotul a introdus actiune de divort "din culpa comuna". Eu doresc desfacerea acestei casatorii din vina lui exclusiva. probabil va veti intreba "cu ce ma incalzeste " din vina cui se pronunta divortul. Daca ati urmarit subiectul "divort cu un politist violent" va veti da seama. ideea este ca el s-a grabit sa depuna aceasta actiune deoarece nu vrea sa semneze contractul de vanzare-cumparare al apartamentului de serviciu MIRA decat dupa divort, astfel incat eu si fetita sa nu avem nici un drept. Ce pot face in aceasta situatie? A doua problema pe care doresc sa o lamuresc este ca sotul a cerut in mod expres in actiunea pe care a inaintat-o ca minora sa-mi fie incredintata mie(oricum, nu-i dadeam fata nici moarta).Daca va cere drept de vizitare a minorei, pot ruga instanta sa-i puna in vedere in mod expres ca vizitarea sa se faca numai in prezenta mea si sa nu vina dupa ce consuma bauturi alcoolice? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: avocat adrian constantinescu , Avocat 21:18, 7 Septembrie 2008
Daca este violent, cu atat mai mult ar trebui sa luati copilul si sa va despartiti cat mai repede. Un divort din culpa exclusiva a uneia din parti inseamna demonstrarea vinovatiei, administrarea probelor, martori si de o parte si de alta care vor spune lucruri contradictorii, atmosfera insuportabila la fiecare termen, riscul ca dvs. sa fiti lovita din nou, etc.
Dar, sigur, alegerea va apartine.
Puteti folosi alte metode de aminare ( in timpul in care incercati sa rezolvati problema cu acel apartament): depuneti petnru [primul termen cerere de angajare aparator, la viitorul termen se va depune intampinare, apoi mai depuneti un certificat de boala, un alt termen e de probe, etc.pana cand veti declara in fata instantei ca sunteti de acord cu desfacerea casatoriei din culpa comuna. in acest fel, veti fi protejata efectiv de violenta lui si castigati timp si pentru lamurirea problemelor financiare.
Ca sa nu mai spunem ca xista apel si recurs... :D Pana la terminarea recursului casatoria nu e considerata desfacuta...
Asta e pe de o parte... Apoi, insa, va intreb: el nu a cerut si partaj in aceeasi cerere?
Iin plus, chestiunea cu atribuirea casei obtinuta de la serviciu e discutabila in practica, s-ar putea sa va chinuiti prin divort vreo 2 ani si... sa nu obtineti nimic!

Si introducerea cererii de divort din vina lui exclusiva tot nu va cum ajuta si de ce anume v-o doriti... Astfel, e chiar malefica in anumite cazuri. Ce va faceti daca solicitati asta si... fondul se termina dandu-va dreptate? Nu mai prea aveti motive bune de apel, nu mai prea puteti lungi divortul...
:-/
Si daca din vina lui se pronunta divortul, asta nu are nicio importanta in partaj... slava domnului, ca nu suntem in "minunata" legislatie americana!
Buna ziua. Va multumesc pentru raspunsurile dumneavoastra. In 28 iulie am primit acasa citatia pentru divort,in care nu sunt decat 3 capete de cerere: desfacerea casatoriei din culpa comuna,incredintarea catre parata a minorei si incuviintarea ca ,daca doresc, sa-mi pastrez numele dobandit in urma casatoriei. In aceeasi noapte, domnul a venit acasa la ora 1.00,in stare de ebrietate, m-a trezit ca " vrea sa discutam". L-am refuzat, l-am atentionat sa nu mai vorbeasca tare ca trezeste fetita(care , bineinteles, s-a trezit speriata si a inceput sa planga). M-a injurat, m-a amenintat ca-mi ia gatul, m-a scuipat, m-a lovit in cap cu palmele(ca sa nu lase semne), mi-a rupt telefonul mobil, mi-a smuls practic fetita din brate si s-a dus in sufragerie, sa o linisteasca el. am reusit sa iau telefonul fix sa sa solicit politia la 112. A venit un echipaj, ne-au luat amandurora declaratii(in care el a scris ca dormea si nu intelege de ce sotia lui a chemat politia si cine a agresat-o), m-au condus la UPU unde in urma examinarii mi-au pus diagnostic TCC acut inchis, afirmativ agresiune. In fine,voi depune intampinare la actiunea lui de divort pentru ca vreau DREPTATE. Si vreau ca, peste ani, fetita mea sa stie adevarul si sa nu ma judece de ce am luat-o de langa tatal ei. Pacat, doamna AVLIL, ca nu suntem in "minunata" legislatie americana, pentru ca acolo, asemenea oameni nu umblau liberi pe strada, cu atat mai putin nu erau oameni ai legii care trebuie sa vegheze la siguranta si linistea cetateanului. Cu respect, Ally B
Buna ziua. Va rog mult sa ma indrumati si pe mine in legatura cu o alta problema. Am depus o plangere penala impotriva sotului la Parchetul de pe langa Tribunalul Calarasi in legatura cu incidentul pe care vi l-am relatat mai sus(pe care am uitat sa o semnez#-o). Cand am sunat sa ma interesez despre nr de dosar mi s-a spus ca are nr X si ca au trimis plangerea la Politie la Inspectie Interna(unde lucreaza cel mai bun prieten al ''sotului'') pentru cercetari. De o luna de zile nu am mai auzit absolut nimic despre aceasta plangere. nu mi s-a dat niciun raspuns, nu am fost chemata pentru audieri,nimic. Daca incerc sa aflu ceva, ma izbesc de un zid. Tacere totala. tare mi-e teama ca s-a musamalizat toata afacerea.Parchetul zice ca ''nu la noi'' Politia, la fel. Va rog mult sa ma indrumati UNDE si CUI sa ma adresez ca sa pot afla si eu despre mersul anchetei. in acest timp, "sotul" spune ca dupa ce o "rezolva " cu plangerea ca oricum ii da NUP, imi face plangere penala pentru denunt calomnios. Am senzatia ca ma lupt cu morile de vant:sorry: . Cu respect, Ally B.
te rog ceva!nu i mai spune sotului tau nimic despre ceea ce faci tu...nu spera ca se va schimba,si ti va aproba demersurile.atata vreme cat il informezi,va avea grija sa si asigure spatele.sotul tau e de un egoism demn de plans...nu te mai increde in el.nu conteaza cine si unde are prieteni,plangerea ta trebuie inregistrata,iar daca nu faci alta,dar iesi odata din cercul vicios al neincrederii in tine,nu mai astepta o luna un raspun,fa alta plangere

Alte discuții în legătură

Agresiune ATELOCIN ATELOCIN Buna, am si eu o probl. am fost agresata de sot si vreau sa intentez divort ( inca nu am facut-o), iar acum a luat copilul si a plecat cu el la tara la ... (vezi toată discuția)
Divort ContSters167014 ContSters167014 Buna seara. As dori sa va intreb daca o fotografie a sotului meu impreuna cu amanta (imbratisati)ar putea sa ma ajute cu ceva in tribunal la procesul de ... (vezi toată discuția)
Cum sa procedez melania20 melania20 Sunt casatorita cu o fetita minora de 2 ani si sotul meu ma agreseaza fizic si psihic. Vreau sa imi scot maine certificat medico legal si vreau sa stiu ce pot ... (vezi toată discuția)