avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 170 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Deschiderea unui cabinet notarial
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Deschiderea unui cabinet notarial

In ce conditii poate un absolvent de drept fara experienta sa-si deschida un cabinet notarial? Este conditionat de efectuarea unui stagiu de pregatire presupunand ca are posibilitatea materiala de a deschide cabinetul si are un notar cu ceva experienta ca si colaborator?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:04, 29 Martie 2011
Pentru a dobândi calitatea de notar public se cer a fi îndeplinite conditiile prevazute de Legea notarilor publici si a activitatii notariale, nr. 36/1995, examenul (concursul) pentru ocuparea locurilor vacante de notari publici organizându-se în conformitate cu Regulamentul adoptat în acest sens. Notarul public poate fi cel care îndeplineste urmatoarele conditii:
- are cetatenia româna si domiciliul în România si are capacitate de exercitiu al drepturilor civile;
- este licentiat în drept - stiinte juridice - sau doctor în drept;
- nu are antecedente penale;
- se bucura de o buna reputatie;
- cunoaste limba româna;
- este apt din punct de vedere medical pentru exercitarea functiei; a îndeplinit timp de 2 ani functia de notar stagiar si a promovat examenul de notar public sau a exercitat timp de 5 ani functia de notar, judecator, procuror, avocat sau o alta functie de specialitate juridica si dovedeste cunostintele necesare functiei de notar public.

Se cunosc doua modalitati pentru accederea in functia de notar public: *dupa efectuarea stagiaturii de 2 ani, care se finalizeaza prin examen; *dupa verificarea cunostintelor, prin concurs, a celor care au vechime de 5 ani intr-o profesie juridica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot deveni notar? Gabi-Liliana Gabi-Liliana Ce trebuie sa fac pentru a deveni notar? Am studii superioare juridice, dar nu stiu ce trebuie facut mai departe. Va multumesc. (vezi toată discuția)
Admitere notari eugen67 eugen67 Bună ziua! Vă rog să-mi răspundeţi la următoarea întrebare: dacă sunt absolvent al facultăţii de drept- specializarea ştiinţe juridice şi timp de ... (vezi toată discuția)
Admitere notar stagiar flory_rain flory_rain Spuneti-mi, va rog, daca termin Facultatea de Drept, specializarea Administratie Publica si Masterul in Dreptul Afacerilor sunt incompatibila pt. a fi admisa ... (vezi toată discuția)