avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 488 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... asociatiile de proprietari -contractul presedintelui
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

asociatiile de proprietari -contractul presedintelui

Este compatibila functia de prestator de servicii cu cea de presedinte,poate fi trecut in statul de salarii cu functia de presedinte si sa fie angajat pe prestator, poate semna documente si folosi stampila asociatiei
Cel mai recent răspuns: goe_07 , utilizator 11:50, 29 Martie 2011
Presedintele de asociatie nu poate fi prestator.
Presedintele este ales de proprietari, un prestator este angajat de comitetul executiv, presedintele asociatiei ca sa presteze un serviciu, sa execute o lucrare.

Asadar presedintele de asociatie incheie cu comitetul executiv un contract de mandat. Numai aceasta forma este permisa.
Presedintele de asociatie nu poate fi prestator
In baza normelor in vigoare ,respectiv art 32 din L nr 230/2007,acesta poate fi angajat cu contract de mandat
Eu sunt director la firma de salubritate a orasului si am in proprietate un apartament in bloc la voi.
In AG, proprietarii ma aleg membru in com. executiv, ba mai mult, intrunesc cele mai multe voturi si devin presedintele as. de proprietari.
Care ar fi incompatibilitatea? Eu imi fac serviciul, subalternii mei emit facturi pentru as. de prop. unde eu sunt presedinte. Aici administratorul isi face treaba, repartizeaza factura pe proprietari, incaseaza si plateste serviciul la salubritate.
Pana aici este clar?
Impreuna cu proprietarii constat ca la punctul de colectare a deseurilor menajere este o mare dezordine, gunoiul nu a fost ridicat de ceva vreme. Ce fac eu ca si presedinte al as. prop.? Conf. prev. contractuale, notific prestatorul, semnez si pun stampila as. prop.
Daca situatia o impune, as. prop. incheie un contract de mandat cu mine (presedintele) si as. prop. ma plateste cu o suma de bani stabilita in AG.
.........................
Megand pe aceasta linie, daca sunt intrunite conditiile legale, in functia de presedinte a as. prop. puteti alege peimarul orasului, presedintele tarii, primul ministru... De ce nu?
Succes!
Adam Grecu a scris:

Megand pe aceasta linie, daca sunt intrunite conditiile legale, in functia de presedinte a as. prop. puteti alege peimarul orasului, presedintele tarii, primul ministru... De ce nu?


Cu respect,primarul nu poate fi ales si in functia de presedinte de asociatie ,
pentru simplul motiv ca detine responsabilitatea asupra serviciului din subordine respectiv de indrumare si sprijinire asociatii de proprietari,caz in care deja exista o stare de incompatibilitate
Greu de crezut ca subordonatii,eventual sesizati pentru verificarea activitatii asociatiei in cauza,vor avea curajul sa isi manifeste interesul si profesionalismul pentru a evidentia si consemna existenta de nereguli la asociatia condusa de insusi primarul zonei
Ultima modificare: Marți, 29 Martie 2011
goe_07, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Presedintele asociatiei de proprietari bureac62 bureac62 Va rog sa ma lamuriti pentru ca practica nu este peste tot la fel ?Cind au loc alegeri la asociatie pentru un nou presedinte,acesta trebuie ales dintre membri ... (vezi toată discuția)
Administrare condominiu poparlan poparlan este legala administrarea unui bloc de o firma, si daca da care sunt criteriile de care trebuie tinut cont la alegerea ei (vezi toată discuția)
Demisia președintelui asociației de proprietari Paraslica Paraslica Președintele Asociației de Proprietari își prezintă demisia (pleacă din țară),în timpul mandatului (expiră în martie ... (vezi toată discuția)