avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... numele de familie in urma divortului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

numele de familie in urma divortului

buna ziua. in urma divortului care sa incheiat anul trecut in luna martie fosta sotie a cerut dreptul de a reveni la numele de familie avut inaintea casatoriei nostre,insa a trecut deja 1 an iar ea ink nu a revenit la numele de familie avut inainte folosind inca numele meu de familie ce pot face in acest caz.... cum pot sa o fac sa isi ia numele de fata inapoi? va multumesc anticipat astept raspunsurile dumneavoastra.
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 13:28, 29 Martie 2011
D.avocati,va vor indica calea legala ce trebuie urmata,dar parerea mea este ca va ocupati timpul ( asta numai daca nu va afecteaza-lezeaza intr-un fel ).Mai mult,este riscul dinsei sa fie surprinsa de autoriti ca foloseste un nume care nu-i mai apartine.
casnicia era terminata de aproape 3 anii insa anul trecut sa terminat divortul ea are pe altcineva iar eu la fel.as dori sa ma recasatoresc insa ea ink detine numele meu de familie.este vreo problema?
Va puteti casatori linistit ,nu are nici o importanta in ceea ce priveste incheierea unei noi casatorii cu faptul ca fosta sotie nu si-a schimbat actele.
Fosta sotie se va alege cu o amenda contraventionala cand se va decide sa-si schimbe cartea de identitate, pentru ca avea aceasta obligatie in 15 zile de la data ramanerii defintive si irevocabile a hotararii de divort.
va multumesc foarte mult
Oricum sotia dv nu se poate recasatori pana nu isi schimba cartea de identitate, pt ca la dosarul ce ar urma sa il depuna pt casatorie, ar trebui sa depuna si sentinta de divort
Poate ca nu si-a schimbat buletinul pt ca aveti un copil impreuna si doreste sa ramana, inca, pe acest nume cu copilul.

Alte discuții în legătură

Admitere facultate adinamiia adinamiia buna ziua vreau sa ma inscriu la o facultate si am o intrebare eu oficial sunt divortata desi locuiesc impreuna cu sotul si suntem impreuna inca ... (vezi toată discuția)
Ce drepturi are tatal natural ? danielcon danielcon Buna ziua , Situatia mea este in linii mari urmatoarea : - am fost casatorit 10 ani de zile - in urma acestei casatorii au rezultat 2 copii , dupa ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! am o întrebare, la care încă nu am găsit răspuns. ... Ana Maria Pandelas Ana Maria Pandelas Bună ziua! Am o întrebare, la care încă nu am găsit răspuns. Am divorțat în urmă cu 3 ani, dar încă nu am schombat numele după divorț. Locuiesc ... (vezi toată discuția)