elena138 a scris:
La ce se refera reclamatia?
Nu am citit-o in intregime deoarece fiind chemata din timpul orei, am citit doar putin din ea deoarece directoarea mi-a zis ca-mi va da o copie xerox, chiar facuse una pe care a distrus-o spunand ca nu stie sa copieze si partea de pe verso, dar mi-a promis ca-mi va da una. Cand, dupa doua zile i-am cerut copia mi-a raspuns ca a intrebat la inspectorat si i s-a spus ca nu are voie sa-mi dea copie.
Din ce am putut citi si retine din continutul reclamatiei eram acuzata ca intarzii la ore si chiar ca nu-mi fac orele, ca tin copiii cateva minute peste program, ca las copiii nesupravegheati , ca nu fac anumite ore (cunoasterea mediului, religie). Restul nu l-am citit , doar finalul ca cere sa fie luate masuri , dar nu financiare. Directoarea mi-a zis atunci ca tatal copilului ar fi zis ca le dau exercitii gresite la matematica sau ca le rezolv in mod gresit. Reclamatia este insa facuta de mama copilului si nu de tata si nu mai apare si acest lucru scris, din ce mi-a zis mie directoarea. Aparent motivul reclamatiei este ca saptamana trecuta am avut ceva probleme si am rugat doua colege sa/mi tina locul. Pe ultima dintre ele am anuntat-o in timp scurt (cam pe la 9,30 ca sa vina la ora 10) , primele doua ore le-am facut eu. Colega a ajuns cu maxim 10 minute intarziere, a facut educatie fizica cu copiii, dumneaei fiind de specialitate. S-a ocupat mai mult de fetite iar pe baieti i-a lasat sa joace fotbal, timp in care baiatul cu pricina ar fi fost se pare lovit si putin zgariat. Desi mama a venit sa-si ia copilul ca de obicei, atunci nu a reclamat nimic, ci a doua zi. Faptul ca se mai intampla sa mai ciuntesc din ultimele ore folosindu-le pentru romana si matematica este adevarat, au mai fost si situatii cand am intarziat la prima ora. Reclamatia insa este in mare parte o exagerare insa.
Astazi am avut sedinta consiliului profesoral dupa care a urmat cea a consiliului de administratie. In consiliul profesoral directoarea a adus in general probleme cum ar fi cele din reclamatie. Mi-am asumat raspunderea ca am anuntat tarziu pe colega ce a intarziat cand mi-a tinut locul, insa directoarea nu prea mi-a permis sa vorbesc, insa pe tot parcursul discutiilor, ceilalti colegi au tot afirmat ca li se pare ca se urmareste o vanatoare, ca se face o greseala incurajandu-se astfel de exagerari ale parintilor
In final, mi-am dat seama ca directoarea a influentat-o acum pe mamica respectiva pentru a ma intimida si a nu mai lua nici o pozitie fata de pericolul pe care-l prezinta noua constructie.
Pana acum acea constructie era constituita din barne si scandura pe care la exterior s-a aplicat polistiren , s-a finisat si s-a vopsit cu lavabil. Afara arata bine, dar in interior se poate observa cat de distantate sunt barnele, cat de subrede si de strambe sunt. Acum directoarea a anuntat ca se va finisa si in interior, adica se vor aplica placi de rigips. Deci pur si simplu peretele acestei constructii va fi constituita din polistiren , scandura de 2,5 cm dar chiar si aceasta crapata, apoi placa de rigips, care nu are prea mare rezistenta. Aceasta sala se doreste a fi sala de festivitati, adica o sala imensa (forma aproape patrata cu latura de 17 m) sustinuta doar de 4 barne de cam 15 cm (inainte erau 6 dar mai subtiri). Eu am poze facute aproape pt fiecare coltisor din acea constructie. Se vede clar cat de riscanta este pentru copii, dar daca va fi acoperit cu rigips nu se va mai vedea cum este constituit peretele si structura de rezistenta.
Astazi mi-am dat seama ca nu este numai razbunare ci si intimidare ca sa nu mai zic ceva sau sa impiedic realizarea lucrarilor
Imi cer scuze ca am detaliat atat de mult, dar nu stiu ce sa fac in aceasta situatie. Imi risc si locul de munca dar nici lucrurile n-ar mai trebui sa continue asa.
Directoarea este numita politic de mai putin un an , nu este dorita de ceilalti colegi, dar cei mai multi dintre acestia nu exprima direct nici pareri , nici nemultumiri. Astazi a fost prima data cand s-a exprimat ceva mai multa atitudine.
Multumesc pentru amabilitatea de a-mi raspunde la mesaj.