avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1002 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... acuzatie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

acuzatie



Buna ziua! V-as ruga sa ma ajutati cu un raspuns. Sunt cadru didactic. In toamna a inceput un conflict intre mine si directoare pentru niste abuzuri ale acesteia in cadrul scolii. De atunci tot urmareste sa se razbune. Acum a reusit sa influenteze o mamica pt a-mi face o reclamatie scrisa. Mi-a aratat reclamatia, dar nu am citit-o in intregime deoarece m-a chemat in timpul orei si copiii erau nesupravegheati si pentru ca a zis ca-mi va da o copie pentru ca astazi sa-mi spuna ca nu poate face acest lucru deoarece asa i-au spus de la inspectorat, ca nu are voie.
Va rog sa-mi spuneti daca am dreptul la o astfel de copie si ce as putea face in aceasta situatie.
Conflictul inceput cu directoarea s-a accentuat in special cand am facut sesizare ca noua constructie realizata la etaj, deasupra clasei mele, pune in pericol viata mea si a elevilor mei. Este o constructie fara proiect , fapt pt care ea si constructorul au primit amenda, In acelasi timp barnele care intra in structura de rezistenta sunt foarte subrede , rare si strambe. Deoarece lucrarea a fost foarte prost facuta apa de ploaie acumulata la etaj a inundat sala mea de clasa ducand la deteriorarea parchetului din lemn. Din cauza mucegaiului produs , nu se putea sta in clasa si multe mamici au insistat sa ne mutam intr-o alta clasa deoarece copiii s/au imbolnavit.. Am facut lucrul acesta chiar daca acea sala de clasa a fost intretinuta prin cheltuiala si munca parintilor si chiar a mea. De cand s-au facut expertiza si chipurile, anumite imbunatatiri realizate de Primarie,, lucrarile au stagnat, insa lucrul directoarei este acum sa scape de mine.
Va rog sa-mi dati un sfat ce as putea sa fac in aceasta situatie. Va multumesc.
elena138 a scris:

!. de unde stie parintele ca intarziati?
2. ce competenta are parintele de afirma ca nu predati corect?
Pana aici zic sa nu va impacientati.
Acum: cand lipsiti, trebuie sa aveti suplinitor fie adus de dv., fie numit de director dintre colegii care au ferestre. Problema este ca trebuie sa aveti cerere depusa la director pentru fiecare zi/ora (traim in era hartiilor).
Sala de clasa, in care au investit parintii bani, trebuie solicitata de acestia, in scris. Daca inteleg bine, fosta serie functioneaza totusi acolo, doar dv. ati fost mutata in alta sala. Nu prea se poate face mare lucru, pentru ca directorii repartizeaza salille, in CA.
Privitor la constructia noua si periculoasa, ar trebui sesizata primaria, in primul rand de comitetul de parinti. Parerea mea este ca dv. nu incercati sa impiedicati continuarea lucrarilor, doar incercati sa-i constientizati de pericol. Comitetul de parinti si primaria, consiliul local... trebuie sa se implice,

Primaria a fost sesizata in scris de catre mine in toamna, am semnalat lucrul acesta si in consiliul profesoral dar tot degeaba. Primarul care alta data era deschis la comunicare e de nerecunoscut. A devenit foarte bun prieten cu directoarea desi inainte nu se suportau, amandoi spun ca toate lucrurile din scoala sunt foarte bune ori de cate ori vreun cadru didactic sau parinte incearca sa spuna amiabil ceva, nici macar nu sunt lasati sa spuna ce au de spus.
Multumesc pentru raspuns
Daca ati sesizat in scris, ati primit un raspuns scris?
elena138 a scris:

Daca ati sesizat in scris, ati primit un raspuns scris?

Nu am primit nici un raspuns in scris la aceasta sesizare pe care am facut-o in toamna. Inainte de a face eu aceasta sesizare, sotul meu a facut o alta sesizare adresata inspectoratului judetean de constructii. La aceasta a primit raspuns dupa ce au trecut 30 de zile, spunand ca acea constructie nu avea proiect, ca vor fi amendati directoarea si constructorul, ca se va face o expertiza dupa care primaria va fi obligata sa remedieze greselile. Remedierea a insemnat de fapt ca cele 6 barne subtiri si strambe sa devina doar 4 barne mai groase adica de 15 cm.
Directoarea a fost instiintata imediat de acea sesizare si sfatuita sa il convinga pe sotul meu sa retraga sesizarea. De atunci au tot fost insistente care au trecut de la dulce la acid, la intimidari, la amenintari chiar din partea sotului ei care este politist, etc. A influentat-o pe aceeasi mamica sa faca o reclamatie impotriva mea nu stiu daca a existat vreuna scrisa, dar am fost invitata in cabinetul directoarei la o asa zisa discutie in care respectiva ma acuza ca marginalizez copilul, la care eu am rugat-o pe directoare sa ne explice ce inseamna marginalizare. Prin aceasta le-am fortat pe amandoua sa recunoasca ca nu pot fi acuzata de asa ceva
Directoarea se plange pe la toata lumea care sta sa o asculte ca a fost nevoita sa plateasca o amenda de 8000 din cauza sotului meu si multe alte lucruri din astea, combinate si cu multe alte minciuni.
Un lucru important: directoarea este numita politic de mai putin de un an, timp in care zice ca s-a apucat sa faca curat prin scoala, dar fara a consulta pe cineva si chiar nelasand pe nimeni (cadre didactice sau parinti) sa spuna ceva care nu i-ar conveni. La fel a ajuns si primarul sa se comporte, spunand ca asa bine ca in anul acesta nu a mai fost niciodata desi am tremurat de frig mai mult ca niciodata, desi fosta mea clasa are parchetul umflat si miroase a mucegai de nu poti sta acolo (in timpul ploilor din toamna curgea apa pe la neoane mai ceva ca la robinet). Primarul a trimis vorba cadrelor care s-au plans de frig ca daca nu le convine pot sa plece unde e mai bine.
Nu stiu ce sa fac, Mi-am dat seama in timpul consiliului ca acea reclamatie a fost facuta acum nu atat din razbunare cat mai ales pentru a ma intimida sa mai iau atitudine deoarece a anuntat ca se vor continua lucrarile la constructia ce se vrea sala de festivitati. Peretii constituiti din scanduri de 2,5 cm grosime, multe deja crapate, polistiren in exterior si vopsit cu lavabil sa arate bine vor fi acoperiti acum in interior cu placi de rigips (care e doar pentru finisaj nu pt rezistent). Bineinteles ca usile si geamurile sunt din termopan , iar acoperisul din tabla. Intr-o astfel de sala de festivitati vor trebui sa intre majoritatea elevilor scolii si parintii ca spectatori ai programelor artistice. Doamne fereste de vreun cutremur sau de o acumulare foarte mare de zapada care sa faca sa cedeze barnele acelea subrede!
Am facut poze pt aproape fiecare coltisor al constructiei si am trimis pe net unor ingineri constructori ca sa exprime o parere de specialisti . Acestia au ramas stupefiati ca se poate construi asa ceva in Romania si cu atat mai mult intr-o scoala.
Nu stiu ce sa fac. Nimeni din scoala nu mai are curajul sa zica ceva, iar prin cele intamplate se urmareste ca sa fiu eliminata pentru ca directoarea sa-si termine linistita afacerile.
Multumesc pentru atentie si raspunsurile date.
Sa incerce sotul dvs sa trimita sesizari,la care sa ateseze si copiile facute si catre alte organe,la Prefectura Judetului si la Ministerul Invatamantului.
Sa arate in acestea si atmosfera creata in comunitate de catre directoare si primar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Model de contestatie pentru anularea deciziei de exmatriculare alex buzau alex buzau Buna ziua.ma pueti ajuta si pe mine cu un model de contestatie pentru anularea deciziei de exmatriculare ??sincer nu stiu ce sa mai cred .in data de 28 ... (vezi toată discuția)
Ce ar trebui sa fac Lidia trify Lidia trify Buna ziua Sunt eleva in clasa a Xii-a , am 18 ani Dimineata aceasta eram imbracata intr.un tricou lung despicat in parti Iar o doamna profesoara sa luat ... (vezi toată discuția)
Exmatriculare din cauza absențelor. ma pot întoarce la liceu? Simonel23 Simonel23 Buna ziua! In clasa a 11-a semestrul 2 Aprilie, nu m am mai dus la școala, am fost exmatriculata din cauza absențelor. Am drept de reîntoarcere. As vrea sa ... (vezi toată discuția)