avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... averea tatalui meu
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

averea tatalui meu

sant adoptat de la 8 luni. prima mea mama a murit si tata s-a recasatorit. el are un apartament cumparat cu prima mea mama. ce drepturi avem acum eu ,tatal meu si a doua lui sotie? multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 15:03, 29 Martie 2011
daca ati fost adoptat cu drepturi depline si mama adoptiva e cea care a decedat, jumatatea de ap ce intra in masa succesorala ( cealalta jumatate e a tatalui adoptiv, fiind bun comun), dvs mosteniti 3/4, tatal 1/4.
a doua sotie nu are vreun drept, decat daca decedeaza tatal dvs in timpul casatoriei, il mosteneste pe sotul ei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire - dezbatere succesorala Vasile Olteanu Vasile Olteanu In urma cu 3 luni tatal meu a decedat.Mama a decedat in 1989, dar nu am facut dezbaterea . Mai am un frate. In 1992 tata s-a recasatorit. Masa succesorala se ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa moartea parintelui recasatorit alicecarmen alicecarmen buna ziua, va rog sa imi dati un sfat in ceea ce priveste succesiunea dupa tatal meu. Sunt unica sa fiica.Mama mea a murit cand aveam varsta de 11ani iar tatal ... (vezi toată discuția)
Dreptul la mostenire cristina1980 cristina1980 buna ziua. mama mea in urma divortului a dobandit un apartament suntem 2 frati si ea doreste sa stie care ii sunt drepturile ei in acest apartament si ce act ... (vezi toată discuția)