avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... averea tatalui meu
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

averea tatalui meu

sant adoptat de la 8 luni. prima mea mama a murit si tata s-a recasatorit. el are un apartament cumparat cu prima mea mama. ce drepturi avem acum eu ,tatal meu si a doua lui sotie? multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 15:03, 29 Martie 2011
daca ati fost adoptat cu drepturi depline si mama adoptiva e cea care a decedat, jumatatea de ap ce intra in masa succesorala ( cealalta jumatate e a tatalui adoptiv, fiind bun comun), dvs mosteniti 3/4, tatal 1/4.
a doua sotie nu are vreun drept, decat daca decedeaza tatal dvs in timpul casatoriei, il mosteneste pe sotul ei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire - dezbatere succesorala Vasile Olteanu Vasile Olteanu In urma cu 3 luni tatal meu a decedat.Mama a decedat in 1989, dar nu am facut dezbaterea . Mai am un frate. In 1992 tata s-a recasatorit. Masa succesorala se ... (vezi toată discuția)
Dreptul la mostenire cristina1980 cristina1980 buna ziua. mama mea in urma divortului a dobandit un apartament suntem 2 frati si ea doreste sa stie care ii sunt drepturile ei in acest apartament si ce act ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, va rog daca puteti sa-mi raspundeti. tatal meu vitreg ... LoredanaDamian LoredanaDamian Buna ziua, va rog daca puteti sa-mi raspundeti. Tatal meu vitreg a decedat recent si dorim sa facem succesiunea pe o casa cu teren, unde jumatate avea tatal ... (vezi toată discuția)