Sunt profesor titular si am fost pensionata medical timp de trei ani, perioada in care am avut catedra rezervata. art. 140 din Legea 128- Statutul cadrelor didactice spune ca: Se recunosc ca vechime în învatamânt si perioadele determinate de legislatia pensiilor, în care personalul
didactic, datorita unor cauze pe care nu le putea înlatura, precum boala, condamnari casate ulterior sau alte situatii, a fost
împiedicat sa desfasoare acele activitati care se considera vechime în învatamânt.
Intrebarea mea este daca aceasta perioada de trei ani in care am fost pensionata medical, poate fi recunoscuta ca vechime în învatamânt, pentru calcularea drepturilor salariale. Mentionez ca in acea perioada carnetul meu de munca a fost la Casa de Pensii.
Multumesc mult!
Parerea mea este ca nu. Atat potrivit Legii nr. 19/2000 cat si potrivit Legii nr. 263/2010, perioada in care o persoana a beneficiat de pensie de invaliditate este perioada asimilata stagiului de cotizare si este valorificata numai la acordarea pensiei pentru limita de varsta.
Am impresia ca art. 140 din Legea nr. 128/1997, in prezent abrogata, se refera la incapacitatea temporara de munca, reglementata prin art. 100 si urm. din Legea nr. 19/2000, prevederi care au fost abrogate prin OUG nr. 158/2005.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Spor stabilitate
steroxival
sunt cadru didactic din 1991 pana in prezent. In anul scolar 1996-1997 am fost in somaj dupa care am revenit in invatamant. Vreau sa stiu daca pot primi acum ... (vezi toată discuția)