perfect de acord cu afirmatiile tale insa s-a lovit cineva de aceasta problema pana acum? nu conteaza situatia...barou...INM...diverse institutii, etc.
Sunt unele institutii publice care nu tin cont de durata lucrata (2 ore sau 8 ore) ca si consilier juridic (primarii, regii autonome, etc.).
La o institutie publica, unui fost coleg de facultate i s-a acceptat o adeverinta (vizata de actre ITM) prin care a facut dovada ca a lucrat 1 an de zile in functia de consilier juridic cu c.i.m. cu timp partial , fiind acceptat la un concurs pentru functia de consilier juridic asistent.:)
Sunt de parere ca vechimea in profesie trebuie luata in calcul dupa numarul de ore lucrate efectiv. Astfel daca este incadrata o persoana la o jumatate de norma (4 ore pe zi) in cadrul unei institutii sa ii fie recunoscut 1 an de munca ca si o jumatate de an de vechime ca si consilier juridic. Legislatia muncii prevede foarte clar conditiile de angajare si vechimea pe care se poate dobandi dupa numarul de ore.
O zi buna. :) la cat mai multe discutii.
Legislatia muncii prevede foarte clar conditiile de angajare si vechimea pe care se poate dobandi dupa numarul de ore.
O zi buna. :) la cat mai multe discutii.
Nu e prevazuta expres. Din pacate Legea 514/2003 face trimitere la Codul muncii, la consilierul juridic angajat sau numit si caruia i se aplica dispozitiile privind raporturile de munca, cele obisnuite. De aici si interpretarile. Este trist ca se intampla asa pentru ca aceasta profesie este una dintre putinele care nu poate fi normata. Nici solutiile pe care le gasesti sau randamentul pe care il dai nu poate fi cuantificat. Nici ITM-ul si nici angajatorii nu inteleg acest aspect.
Cei mai multi iti pretind sa vii la program, sa semnezi condica de venire si de plecare si tu in schimb poti sa lucrezi jumatate de ora - citind corespondenta si Monitoarele din ziua aceea si 7,30 ore te joci pe calculator. Dar esti angajatul model.:hm: