avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1161 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu prenatal/postnatal apoi indemnizatie de somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu prenatal/postnatal apoi indemnizatie de somaj

Buna seara!
am si eu o intrebare! sotia mea va naste intre 18.06-28.06! concediul prenatal probabil ca il vom introduce din data de 2.05! probabil ca sotia va naste in saptamana 49 sau 50 de prenatal! urmeaza postnatal, sa zicem, de pe data de 27.06+63 de zile= 21.08! mentionez ca sotia lucreaza in invatamant cu contract de munca din data de 1.09.2010! dupa concediul postnatal isi poate introduce un concediu medical? durata postnatalului ii afecteaza cumva dreptul la indemnizatia de somaj, contractul in invatamant expirand in data de 31.08.2011?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:11, 5 Aprilie 2011
Poate sa beneficieze de CM. Nu afecteaza somajul .
multumesc!
erau mai multe intrebari acolo, nu numai una :D . oricum mersi de raspuns!
dupa concediul postnatal isi poate introduce un concediu medical?
Ultima modificare: Marți, 29 Martie 2011
haller, utilizator
Dupa concediu postnatal, poate intra in CCC ... aveti grija ca la data de 31.08.2011 c.i.m. va inceta de drept daca nu se decide prelungirea duratei.
multumesc! da, normal ca va inceta de drept! c.i.m. nu se va mai prelungi! va cauza neprelungirea c.i.m. somajului?
Dupa incetarea CIM pe perioada determinata va puteti duce la Agentia de Somaj (cu o copie dupa decizia de incetare a CIM) pentru luare in evidenta pentru ca dupa terminarea CCC sa beneficiati de indemnizatie de somaj.

Alte discuții în legătură

Indemnizatie si prenatal cu incetarea contractului de munca ovidiumihai32 ovidiumihai32 Buna ziua, Sotia mea ar trebui sa ramana in prenatal pe data de 20 octombrie 2018. Contractul il are pe perioada determinata si ii expira pe data de 31 ... (vezi toată discuția)
Gravida fara concediu de maternitate beredenisa beredenisa Buna ziua sunt gravida si sunt salariata dar imi expira contractul de munca. Doresc sa ma angajez la o firma sa am continuitate urmez ca in septembrie sa nasc ... (vezi toată discuția)
Pot primi indemnizatie de somaj? elle-elle elle-elle Am fost angajata pana la 31 august 2011. De la 1.09.2011 pana pe 30.10.2011 am beneficiat de concediu prenatal dupa care am intrat in CCC cu data de ... (vezi toată discuția)