avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu medical
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu medical

in cazul in care sunt in concediu prenatal ( cele 62 zile)si societatea se desfiinteaza , de unde imi voi lua banii aferenti concediului , bani pe care ii luam de la angajator , acesta urmanand sa ii recupereze de la casa de sanatate.In cazul in care ii iau de la casa de sanatate, acestia imi dau banii luna de luna sau dureaza si se dau retroactiv.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:48, 28 August 2014
~ Conținut șters la cerere ~
Pana la incetarea c.i.m., certificatele medicale se depun la angajator.
1. - Incepand cu luna in care se desfiinteaza firma depuneti certificatele medicale pentru concediul de maternitate la casa Judeteana de Asigurari de Sanatate (CJAS) care vi le va plati.
- Luati legatura cu CJAS sa va spuna ce acte sa prezentati la prima depunere a certificatului medical.
- Dupa terminarea concediului de maternitate puteti depune la Primarie actele pentru indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC) daca

2. - O varianta mai buna ar fi ca imediat dupa ce va inceteaza contractul individual de munca (CIM) puteti sa va inregistrati la Agentia de Somaj (chiar daca sunteti in concediu de maternitate) daca in cele 24 de luni premergatoare inregistrarii la Agentia de Somaj aveti 12 luni de stagiu de cotizare la somaj.
- Fiind in somaj indemnizat puteti beneficia in continuare concediu de maternitate (sarcina si lauzie = pre si postnatal = 126 de zile) si apoi de concediu crestere copil (CCC).
- Certificatele medicale le duceti la Agentia de Somaj care le calculeaza si le plateste.
- Cererea pentru CCC o faceti catre Agentia de Somaj iar actele le depuneti la Primaria de care apartineti cu domiciliul.
- Concediile medicale, concediul de maternitate si CCC suspenda perioada de somaj care se reia, de unde a ramas, dupa expirarea fiecaruia din aceste concedii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sarcina si lauzie Marybv Marybv Buna ziua, am si eu o intrebare referitor la indemnizatia pentru cresere a copilului. Am 30 sap de sarcina sunt in sarcina si lauzie,contractul meu pe 30sept ... (vezi toată discuția)
Situatie mora_ella mora_ella Buna ziua! Trec printr-o situatie ciudata si poate gasesc pe cineva care sa ma indrume cum ar trebui sa procedez....Sunt in 32 sapt de sarcina si in data de ... (vezi toată discuția)
Unde se depune certificatul de concediu de maternitate atunci cand firma se inchide? teu teu Buna ziua! Sunt insarcinata in 20 saptamani si sunt in concediu de risc maternal (fiind o sarcina cu probleme).Firma la care lucrez inchide incepand cu data de ... (vezi toată discuția)