Buna ziua! Trec printr-o situatie ciudata si poate gasesc pe cineva care sa ma indrume cum ar trebui sa procedez....Sunt in 32 sapt de sarcina si in data de 07.11.2014 am intrat in concediu medical cu codul 08.......in aceeasi data 07.11 este inregistrat la firma la care prestam si o decizie de incetare a contractului de munca firma fiind in curs de lichidare.....Ce as putea sa fac in aceasta situatie pentru a nu pierde indemnizatia de maternitate si cea de crestere copil in situatia in care CAS-ul este platit la zi si firma cu pricina spune ca nu sunt bani si sa merg la CAS sa ma preia ei in plata?
a) - Sa depuneti certificatele medicale pentru concediul de maternitate la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate (CJAS) care vi le va plati.
- Dupa terminarea concediului de maternitate puteti depune la Primarie actele pentru indemnizatia pentru concediu crestere copil (CCC).
- Sa va interesati la CJAS ce acte trebuie sa aduceti la prima depunere de vertificat medical.
b) - Sa va inregistrati la Agentia de Somaj daca indepliniti comditiile pentru a beneficia de indemnizatie de somaj.
- Va puteti inregistra chiar daca sunteti in concediu de maternitate.
- Fiind in somaj indemnizat puteti beneficia in continuare de concediu de maternitate (sarcina si lauzie = pre si postnatal = 126 de zile) si apoi de concediu crestere copil (CCC).
- Certificatele medicale le duceti la Agentia de Somaj care le calculeaza si le plateste.
- Cererea pentru CCC o faceti catre Agentia de Somaj iar actele le depuneti la Primaria de care apartineti cu domiciliul.
- Concediile medicale, concediul de maternitate si CCC suspenda perioada de somaj care se reia, de unde a ramas, dupa expirarea fiecaruia din aceste concedii.
- Dupa ce se termina CCC reveniti la Agentia de Somaj pentru a beneficia de indemnizatie de somaj pana va gasiti un loc de munca.
Sarcina si lauzie
Marybv
Buna ziua, am si eu o intrebare referitor la indemnizatia pentru cresere a copilului. Am 30 sap de sarcina sunt in sarcina si lauzie,contractul meu pe 30sept ... (vezi toată discuția)