avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... renuntarea la mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

renuntarea la mostenire

Mama mea a decedat acum 3 luni si eu sunt unica mostenitoare a unui apartament. Problema mea este ca in apartament locuiesc niste persoane carora le datoram o suma mare de bani si cu care conveniseram sa le cedam apartamentul in schimbul datoriei. Din pacate mama mea a murit inainte de a incheia vreun act in favoarea lor. Deoarece eu si familia mea locuim intr-un apartament ANL ( conditia fiind sa nu fi avut vreodata apartament cumparat sau mostenit ), ma aflu in imposibilitatea deschiderii succesiunii pt ca daca as face asta as pierde dreptul de a mai locui in apartamentul ANL si evident ca nici cu celalalt nu as putea ramane. Intrebarea mea este daca exista vreo modalitate legala de a trece acel apartament in proprietatea altcuiva fara ca acel apartament sa ajunga sa fie pe numele meu nici macar 5 minute.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 17:46, 9 Septembrie 2011
Nu se poate.
:hm: ba...cateva tertipuri avocatzesti exista...
Eu nu vad nicio posibilitate ca acele persoane sa intre in posesia apartamentului , fara ca dvs. intai sa acceptati succesiunea si apoi sa le instrainati.Sunteti si unica mostenitoare.Chiar gninion.Totusi, intrebati si un notar..poate gasiti ceva, prin absurd...
Depuneti declaratia de acceptare la notar in cele 6 luni de la deces si mai vedem.Daca deja vi s-a atribuit un imobil prin ANL, nu are legatura cu ce se intampla dupa.
Eu am gasit alta varianta.Nu depuneti declaratie de acceptare , fiindca oricum sunteti unica mostenitoare.Faceti acte de acceptare tacita si mai trageti de timp, fiindca apartamentele ANL , dupa un nr. de ani, ( cred ca 3 ani), pot fi cumparate.Iar dupa ce reusiti sa-l cumparati( sper sa va permiteti), rezolvati si problema succesiunii si implicit pe a imprumutatorilor, care pot sa locuiasca in apartamentul maei dvs. intre timp. E doar o idee, nu stiu cat de practica .

Alte discuții în legătură

Succesiune: obligatorie in 6 luni de la deces? dona77 dona77 In ianuarie anul acesta a decedat tatal meu; de la Primarie ni s-a spus ca in termen de 6 luni trebuie sa facem o succesiune (si pt asta, sa iau legatura cu un ... (vezi toată discuția)
Succesiune neefectuata seph0ra seph0ra Buna ziua, Problema mea este urmatoarea: tatal meu a murit in urma cu 8 ani. Mama si-a gasit pe altcineva care s-a mutat in apartamentul ei si al tatalui. ... (vezi toată discuția)
Putin ajutor va rog duma_alexandru duma_alexandru tata a decedat la sfarsitul lui august, anul acesta, si vreau sa deschid succesiunea pt un apartament si un autoturism mostenitori sunt: mama, eu si sora ... (vezi toată discuția)