1. ... dar exista si acte de acceptare tacita ( de ex. daca acum 8 ani locuiati in imobil etc.).
Nu locuiam acolo. Aveam buletinul pe Focsani (unde m-am casatorit). Dar daca deschide succesiunea si nu ne cheama? (da anunt in ziar si nu ne zice sau zice ca nu ne stie adresa, etc.) Pot face act de acceptare acum? Ma ajuta la ceva?
Concluzia este: sa las lucrurile asa. Bunicul meu (tatal mamei), dupa ce a murit bunica, a fost pacalit sa puna apartamentul gaj pentru un credit. Persoana care l-a pacalit nu a platit creditul iar banca a venit si i-a pus pe mostenitori sa faca succesiunea (intre timp a murit si bunicu) dupa care si-a luat banii si ce a ramas s-a impartit intre mostenitori. Imi este frica sa nu se intample asa si in cazul mamei...Mai ales ca acest concubin are o "experinta in asemenea treburi": de prima sotie a divortat, a doua s-a sinucis (cica nu era de acord familia cu relatia lor) si acum 6 ani a venit in casa parintilor mei cu scandal ca sa ii lasam in pace...ma rog...dureros..Asa ca nu vreau ca mama sa ramana pe drumuri.
Multumesc din suflet!