avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 963 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Buna seara am o mare rugaminte sa ma lamuriti daca se poate Parintii mei in perioada casatoriei lor au achizitionat un apartament, dar mama mea a decedat in urma cu trei ani , eu si sora mea suntem singurii copii si am spus ca nu este necesara o dezbatere fiecare avind casa ei , de o perioada tatal meu vrea sa ii faca acte de donatie sau de orice fel pe acel apartament nepoatei mele (fata surorii mele) va rog sa imi spuneti daca exista vreo forma de ai face acte pe acel apartament fara semnatura noastra fara dezbatere de mostenire dupa mama va multumesc
Cel mai recent răspuns: nellyy , utilizator 10:08, 27 Aprilie 2012
teoretic nu, insa daca are un notar care sa-i faca un astfel de document, da ! Trebuie sa dezbateti mostenirea dupa mama, deoarece va revine de drept, o parte din partea ei...tata poate, eventual, sa-si instraineze prin testament, donatie sau vanzare, doar partea lui.
Tatal dvs. poate, teoretic, sa ii vanda/doneze/testeze 1/2 din imobil care ii apartine.
va multumesc frumos pentru raspuns dar mai am o dilema spuneti ca poate sa isi vinda partea lui adica jumatate dar noi dupa ce a murit mama nu am facut dezbatere deci pina nu se face dezbaterea de mostenire nu poate face nimic nu? sunt obligata sa merg la dezbatere? nu se poate face acea dezbatere fara sa fie si semnatura mea nu? va multumesc mult
Fara dezbaterea succesiunii, poate intocmi doar un testament, orice alt act de instrainare (vanzare, donatie) nu este posibil. In cazul in care nu doriti sa participati la dezbaterea succesiunii pe cale amiabila, la notarul public, e posibil sa deschida procedura in instanta de judecata, dar daca ati dat declaratia de acceptare a succesiunii in termenul legal, nu va poate nimeni inlatura de la mostenire.
va multumesc nu am dat nici un fel de declaratie si cum v-am spus au trecut 3 ani si nu am facut dezbaterea deci nu stiu a trecut termenul sau este vre-un termen ? nu stiu nimic despre asta ; eu locuiesc in uk dar nu e acesta motivul pentru care nu as putea sa merg la dezbatere si nu sunt de acord sa faca acte nepoatei mele dar consider ca nu merita ; deci in cazul in care s-ar face o dezbatere pot sa nu particip si daca nu particip se poate lua o hotarire in lipsa mea? va multumesc foarte mult i-mi sunteti de mare ajutor

Alte discuții în legătură

Probleme cu mostenirea; oare mi-am pierdut drepturile? silentk6 silentk6 Buna ziua, am 21 de ani, sunt din Cta si am cateva intrebari cu privire la o mostenire. Mentionez ca nu am avut deloc bani de consultanta juridica, deci cu ... (vezi toată discuția)
Dezbaterea mostenirii teo1980 teo1980 Buna ziua, Va rog mult sa ma sfatuiti in solutionarea unei probleme privind dezbaterea mostenirii. In august 2007 a decedat tatal meu. Mama este in ... (vezi toată discuția)
Succesiunea si noul cod civil sorinflorentin sorinflorentin Buna ziua, Este cineva la curent cu noul cod civil? Ma interesează in special despre succesiune in caz de deces. Mulțumesc (vezi toată discuția)