avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 413 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire concubin (testament)
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire concubin (testament)

Buna ziua. Dacă doi concubini își fac testament unul in favoarea celuilalt și unul moare mama lui are dreptul la moștenire ?
Cel mai recent răspuns: Irina Pricop , Consilier juridic 16:31, 12 Iunie 2017
Mama lui are dreptul la moștenire în cuantum de jumătate din cota succesorală care, în absenţa liberalităţilor sau dezmoştenirilor, i s-ar fi cuvenit acesteia ca moştenitor legal.
A trecut un an de la deces iar mama ei nu a venit la succesiune ce e de făcut ? Să meargă beneficiarul testamentul să își facă actele și mama sa il de-a în judecată ?
mama nu "vine" la succesiune ci solicita dezbaterea succesiunii, eventual; beneficiarul testamentului a solicitat aceasta dezbatere sau amandoi stau in expectativa, sa vada care ataca primul?
Ultima modificare: Luni, 12 Iunie 2017
Irina Pricop, Consilier juridic
Este de facut in functie de situatia concreta, si nu stim care este situatia de fapt si daca concubinul in viata a acceptat mostenirea in termenul de optiune succesorala si nici daca mama a facut-o sau nu. Sunt necesare elemente si date concrete.
Nu au făcut nici unul nici un pas nici mama decedatei nici concubinul.

Alte discuții în legătură

Buna ziua - testament, moștenitori rezervatari, dezbatere succesiune Ramona rbd Ramona rbd Un unchi de al meu a stat în concubinaj cu o femei care a decedat și ia lăsat testament în favoarea lui. E vorba de o casa pe care au cumpărat împreună ... (vezi toată discuția)
Mama concubinei are drept la moștenire dacă există testament ? Ramona rbd Ramona rbd Unchiul meu a trăit în concubinaj 20 de ani. În urma cu un an ea a decedat lăsând în urmă un testament. Casa e trecută pe amândoi și mai are ea un ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. doresc sa fac un testament cu legat universal ptr ... DaisyF DaisyF Bună ziua. Doresc sa fac un testament cu legat universal ptr a rămâne tot ce îmi aparține concubinului meu cu care sunt împreună de 20 de ani . Nu am ... (vezi toată discuția)