avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 717 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire concubin (testament)
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire concubin (testament)

Buna ziua. Dacă doi concubini își fac testament unul in favoarea celuilalt și unul moare mama lui are dreptul la moștenire ?
Cel mai recent răspuns: Irina Pricop , Consilier juridic 16:31, 12 Iunie 2017
Mama lui are dreptul la moștenire în cuantum de jumătate din cota succesorală care, în absenţa liberalităţilor sau dezmoştenirilor, i s-ar fi cuvenit acesteia ca moştenitor legal.
A trecut un an de la deces iar mama ei nu a venit la succesiune ce e de făcut ? Să meargă beneficiarul testamentul să își facă actele și mama sa il de-a în judecată ?
mama nu "vine" la succesiune ci solicita dezbaterea succesiunii, eventual; beneficiarul testamentului a solicitat aceasta dezbatere sau amandoi stau in expectativa, sa vada care ataca primul?
Ultima modificare: Luni, 12 Iunie 2017
Irina Pricop, Consilier juridic
Este de facut in functie de situatia concreta, si nu stim care este situatia de fapt si daca concubinul in viata a acceptat mostenirea in termenul de optiune succesorala si nici daca mama a facut-o sau nu. Sunt necesare elemente si date concrete.
Nu au făcut nici unul nici un pas nici mama decedatei nici concubinul.

Alte discuții în legătură

Buna ziua - testamente intre concubini Ramona rbd Ramona rbd Unchiul meu a stat în concubinaj 20 de ani cu o femei. Ei și-au făcut testament unul in favoarea celuilalt. Din păcate ea a decedat . În testament este ... (vezi toată discuția)
Buna ziua - testament, moștenitori rezervatari, dezbatere succesiune Ramona rbd Ramona rbd Un unchi de al meu a stat în concubinaj cu o femei care a decedat și ia lăsat testament în favoarea lui. E vorba de o casa pe care au cumpărat împreună ... (vezi toată discuția)
Mama concubinei are drept la moștenire dacă există testament ? Ramona rbd Ramona rbd Unchiul meu a trăit în concubinaj 20 de ani. În urma cu un an ea a decedat lăsând în urmă un testament. Casa e trecută pe amândoi și mai are ea un ... (vezi toată discuția)