avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua - testament, moștenitori rezervatari, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua - testament, moștenitori rezervatari, dezbatere succesiune

Un unchi de al meu a stat în concubinaj cu o femei care a decedat și ia lăsat testament în favoarea lui. E vorba de o casa pe care au cumpărat împreună și un teren care la moștenit ea de la tatăl ei. În testament ea a declarat că nu are moștenitori rezervatari deși mama ei traieste. Ce este de făcut ? Mama ei are vreun drept și cât din moștenire ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Septembrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 15:48, 16 Septembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie precizat daca si cand s-a dezbatut succesiunea dupa femeia care a decedat si cand aceasta a decedat. Trebuie precizat daca mama decedatei a facut vreun act de acceptare a mostenirii. In principiu, batrana mama are dreptul la jumatate din cat i s-ar fi cuvenit in mod legal.
Nu sa dezbătut succesiunea că bătrâna tot amână. A decedat acum 1 an și două luni. Unchiul nu poate face pe baza testamentului ?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca a acceptat mostenirea testamentara, unchiul dvs poate cere dezbaterea succesiunii. Sa mearga la notar.
Da, mama concubinei este mostenitoare rezervatara si poate face actiune in reductiunea liberalitatilor excesive,adica cele care prin testament incalca rezerva succesorala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua - testamente intre concubini Ramona rbd Ramona rbd Unchiul meu a stat în concubinaj 20 de ani cu o femei. Ei și-au făcut testament unul in favoarea celuilalt. Din păcate ea a decedat . În testament este ... (vezi toată discuția)
Succesiune marioaraa marioaraa In urma decesului parintilor sint doi urmasi.....un copil si o nepoata dupa al doilea fiu decedat.......daca nepoata deschide succesiunea in termen de 6 luni ... (vezi toată discuția)
Testament reciproc soti- mama defunctei sotii are drept de mostenire? Ramona rbd Ramona rbd Unchiul meu a stat în concubinaj cu o doamna 20 de ani. Ei și-au lăsat testament unul în favoarea celuilalt. Fara sa specifice că au rezervatari. Ea a ... (vezi toată discuția)