Un unchi de al meu a stat în concubinaj cu o femei care a decedat și ia lăsat testament în favoarea lui. E vorba de o casa pe care au cumpărat împreună și un teren care la moștenit ea de la tatăl ei. În testament ea a declarat că nu are moștenitori rezervatari deși mama ei traieste. Ce este de făcut ? Mama ei are vreun drept și cât din moștenire ?
trandafir2
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Trebuie precizat daca si cand s-a dezbatut succesiunea dupa femeia care a decedat si cand aceasta a decedat. Trebuie precizat daca mama decedatei a facut vreun act de acceptare a mostenirii. In principiu, batrana mama are dreptul la jumatate din cat i s-ar fi cuvenit in mod legal.
Da, mama concubinei este mostenitoare rezervatara si poate face actiune in reductiunea liberalitatilor excesive,adica cele care prin testament incalca rezerva succesorala.
Succesiune
marioaraa
In urma decesului parintilor sint doi urmasi.....un copil si o nepoata dupa al doilea fiu decedat.......daca nepoata deschide succesiunea in termen de 6 luni ... (vezi toată discuția)
Testament
kywy
inainte ca socrul meu sa moara acesta a facut testament in prezenta unui notar . sotului meu in care scrie ca lasa tot fiului sau , dupa ce a murit am facut ... (vezi toată discuția)