avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Testament reciproc soti- mama defunctei sotii are ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Testament reciproc soti- mama defunctei sotii are drept de mostenire?

Unchiul meu a stat în concubinaj cu o doamna 20 de ani. Ei și-au lăsat testament unul în favoarea celuilalt. Fara sa specifice că au rezervatari. Ea a decedat în urma cu un an dar trăiește mama ei, mama ei are dreptul la moștenire ? Nu au copiii
Ultima modificare: Marți, 22 August 2017
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 18:13, 22 August 2017
Da, are dreptul,poate anula in parte testamentul in limita rezervei succesorale prin actiune in reductiunea liberalitatilor excesive.
Da, are dreptul,poate anula in parte testamentul in limita rezervei succesorale prin actiune in reductiunea liberalitatilor excesive.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua - testament, moștenitori rezervatari, dezbatere succesiune Ramona rbd Ramona rbd Un unchi de al meu a stat în concubinaj cu o femei care a decedat și ia lăsat testament în favoarea lui. E vorba de o casa pe care au cumpărat împreună ... (vezi toată discuția)
Dezmostenire. in ce termeni/exprimare trebuie facuta? anca_018 anca_018 Cind intr-un testament exista o formulare de genul \"sora mea sa nu aiba curaj sa atace testamentul ...\" se poate considera ca autorul testamentului a ... (vezi toată discuția)
Un testament se poate ataca in instanta? truscalaurentiu truscalaurentiu Buna ziua! Am un unchi care a facut testament ca doreste sa imi lase o casa la tara. Persoana in cauza are 2 copii care nu sunt in tara. Intrebarea este daca ... (vezi toată discuția)