avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Nelamurita
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Nelamurita

Sunt o viitoare mamica si am o nelamurire in legatura cu concediul maternal pe care urmeaza sa il iau;am sa va explic despre ce este vorba.Am lucrat la firma ,,X`` 1an si 9luni,dupa care m-au bagat in somaj(timp de o luna am asteptat dupa cartea de munca ca sa imi depun actele).Timp de 8 luni am luat somaj,si mi-am gasit de lucru la firma ,,Y``.M-am angajat la firma ,,Y``si am lucrat 9luni si am aflat ca sunt gravida.I-am anuntat,totul ok,dar am facut o alergie din cauza mediului in care lucram iar medicul firmei m-a bagat in concediu cu ,,sarcina cu risc``Iar acum sunt in concediu timp de 120zile,dupa care imediat intru in celalalt concediu avand 7luni de sarcina.Firma,,Y`` imi spune ca s-ar putea sa nu beneficiez de concediu(acela de a sta acasa cu bebele un an sau 2) daca nu vin la lucru inca 3luni ca sa-mi fac anu de munca la ei in firma.Dar eu am avut continuitate incepand cu firma x pana in prezent,iar medicul firmei imi spune ca n-ar trebui sa fie o problema deoarece concediul ,,sarcina cu risc``pe care il iau este ca si cum as merge la lucru,si am anu de lucru la firma,,Y``.Intrebarea mea este beneficiez de concediul maternal dupa ce nasc acela de un an sau doi la alegere???sau va trebui sa merg 3luni la lucru dupa ce nasc???

Alte discuții în legătură

Mi sa pierdut la firma concediul medical... nicoleta1987 nicoleta1987 buna ziua, am si eu nevoie de niste raspunsuri de la dvs. 1.sunt insarcinata in 18 saptamani dar am probleme cu sarcina si am fost internata,am avut nevoie ... (vezi toată discuția)
Concediu maternal mucea roza mucea roza am fost angajata 10 ani din cauza restructurarii din 30.07.2010 am intrat la somaj 9luni, m-am angajat cu 29.04.2011 pe 30.05.2011 lichidez de la aceasta firma ... (vezi toată discuția)
Buna ziua Danielaelena752@gmail Danielaelena752@gmail Sunt însărcinată in14saptamani,momentan sunt în concediu medical până pe data de 6.08dupa care trebuia să intru în riscul de sarcina,am dus ... (vezi toată discuția)