avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 242 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... recunoastere paternitate dupa casatorie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

recunoastere paternitate dupa casatorie

sper sa ma ajute cineva.voi naste in spania singura,tatal nu poate veni sa-l recunoasa,copilul va fi pe numele meu(nu suntem casatoriti).ii scot copilului certificatul spaniol,il traduc,scot foaia de drum pt copil si merg in tara.daca ne casatorim inainte cum procedam sa fie si copilul trecut pe numele tatalui(fiind pe numele meu de fata) si cat dureaza sa scoatem certificatul de nastere in romania?
Cel mai recent răspuns: aly_yoana , utilizator 10:27, 1 Aprilie 2011
Ar fi mai indicat ca tatal sa va trimita o declaratie notariala tradusa ca este tatl copilului pentru a realiza acest lucru la eliberarea certificatului in Spania, ar fi mai usor decit prin procedura stabilirii paternitatii in Romania
declaratia notariala tradusa in spaniola cand il inregistrez aici la registrul civil?se poate cu declaratia fara fara sa fie el prezent?multumesc.
Vi s-a raspuns foarte clar: declaratia notariala trebuie data de tatal copilului aici,in Romania.Ea trebuie tradusa si autentificata (apostila) tot aici in Romania,dupa care trebuie sa va fie expediata prin posta ca scrisoare cu valoare declarata (cu precizarea continutului plicului...)Cu aceasta declaratie va prezentati la regis-
trul starii civile in Spania...Este cea mai simpla procedura
Este clar ca recunoasterea notariala are efecte in Spania, odata ca este apostiliata (apostila de la Haga) si tradusa aici sau acolo. Código civil español: Artículo 120.La filiación no matrimonial quedará determinada legalmente:
1. Por el reconocimiento ante el encargado del Registro Civil, en testamento o en otro documento público.
Adica "filiatia nematrimoniala este stabilita legal: 1. Prin recunoasterea in fata directorul registrului civil, prin testament sau in alt document public...".
Dar este posibil sa o faca si in fata directorul registrului civil din ambasada spaniei la bucuresti inainte de nasterea copilului.
Aceasta recunoasterea in document public se anotez la marginea fisa registrul de nasterea a copilului. Dupa care urmeaza sa o faci la ambasada romaniei la spania, si de acolo va veni la registrul de evidenta persoanelor central la bucuresti.
Dar nu uiti ca fiind casatoriti -odata- filiatia revine pentru Spania matrimoniala si poti sa faci o rectificarea la act prin care se reiasa ca copilul este matrimonial (art. 119: "La filiación adquiere el carácter de matrimonial desde la fecha del matrimonio de los progenitores cuando éste tenga lugar con posterioridad al nacimiento del hijo siempre que el hecho de la filiación quede determinado legalmente conforme a lo dispuesto en la sección siguiente").
Ultima modificare: Joi, 31 Martie 2011
Alvaro Liniers, Avocat
tatal nu poate ajunge la bucuresti. va face declaratia notariala,autentifica si tradusa si o trimite.eu daca merg in romania,ii scoatem certificatul de nastere in tara si ne casatorim,ce trebuie rectificat?scuzati ca va intreb,dar nu am inteles tot.multumesc.

Alte discuții în legătură

Imi raspunde cineva,va rog? florencia florencia Nasc in Spania fara partener,imi trimite din Romania declaratie notariala autentificata si tradusa sa-l pot trece la rubrica tata aici la registrul civil.Am ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere romanesc bibi_lala bibi_lala buna am o fetita de 3 ani nascuta in Ibiza(spania) acualmente suntem in ibiza.As vrea sa stiu daca o ruda fiind bunia fetitei poate face certificatul acesteai ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere romanesc pentru copii nascuti in strainatate ce acte imi trebuie ca sa-l fac? nichitean nichitean buna. ma numesc luminita si am o fetita de 2 ani nascuta in spania.as vrea sa stiu ce acte imi trebuie pentre ai face certificat de nastere romanesc.eu sunt ... (vezi toată discuția)